Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Londra'da Kürtçe eğitimi verilecek

        Doğu ve Afrika Çalışmaları Bölümü'nün (SOAS) açacağı program bir yıl sürecek. Kürtçe'nin Kırmançi lehçesinin öğretileceği program, üç döneme bölünecek.

        Üniversitenin dil merkezinde başlayacak olan eğitim bir yıllık bir programdan oluşacak. Program üç döneme bölünecek. Öğrenciler, 2004 yılında Kürt Enstitüsü tarafından İstanbul'da basılan 'Kurdiya Nûjen' adlı kitabı takip edecek.

        Üniversite yönetimi, verilecek eğitim süresince katılımcıların dilin gramer yapısını kavrayacaklarının ve öğrenecekleri kelimelerle iletişim kurabilme seviyesine geleceklerini açıkladı.

        Dersin İngilizce ve Kürtçe dilinde öğretileceğinin açıklayan SOAS, bu konuşma, dinleme, okuma ve yazma olmak üzere dört ayrı kategoride eğitim verileceği belirtildi. Açıklamada ayrıca, daha iyi iletişim kurulması ve öğretimi kolaylaştırması amacıyla sınıfların 12 kişiyle sınırlı tutulacağı da kaydedildi.

        Kürtçe eğitimi için kayıt olmak isteyen öğrenciler, öncelikle seviye tespit sınavına tabi olacak. Bu sınavdan sonra kişilerin sınav sonuçları dikkate alınarak seviyelerine göre ayrı ayrı sınıflara alınacaklar.

        Eğitim ücreti ise her dönem için 225 Sterlin olarak belirlendi. Kürtçe dil eğitimine kayıtlar üniversitenin resmi internet sayfası üzerinden de yapılabilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ