Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya ABD tarihi, komunizm tarihinden daha vahşi

        ABD Başkanı George Bush'un Komunizm kurbanları ile ilgili yaptığı eleştiriye göndermede bulunan Putin, II. Dünya Savaşı'nda Japonya'ya atılan atom bombalarının ya da Vietnam'da kullanılan kimyasal silahların Stalin'in uygulamalarından daha kötü olduğunu söyledi. Putin, "Rusya tarihinde hiç bir zaman sivillere karşı nükleer silah kullanmadı. Binlerce kilometrelik alanı kaplayan kimyasal silahlar hiç kullanmadık. II. Dünya Savaşı'nda bile kendimiziden çok daha küçük ülkeleri başkalarının yaptığı gibi yedi kez büyük bombardımana tabi tutmadık." dedi. Putin Nazizm gibi bir tarihlerinin de hiç olmadığını savundu.

        Komunist dönemde yaşanan suistimal ve kötüye kullanmaları Rus halkının hiç bir zaman unutmayacağını belirten Putin, "Bununla birlikte hiç kimse bu dönemde gerçekleşen kötü olaylardan dolayı Rusya'yı suçlama hakkına sahip değil." dedi. Herkesin kendi hatalarını düşünmesi gerektiğini belirten Rusya lideri, kendilerinin de tarihlerinde yer alan vahşi sayfalardan ders aldıklarını söyledi.

        Sovyetler Birliği diktatörü Josef Stalin döneminde siyasi tutuklamalar, iftiralar, sürgünler ve faili meçhul cinayetler genel uygulamalar arasında yer alıyordu. Yüzbinlerce Sovyet vatandaşı bu uygulamaların kurbanı olmuş ve milyonlarca insan Sovyet çalışma kamplarında sürgün hayatı yaşamak zorunda kalmıştı.

        ABD Başkanı Bush, Komunizm kurbanları anısına Kongre binasının yakınına bir anıt yaptırarak, totoliteryan ülkeleri modern terör gruplarla karşılaştırmıştı. Bush anıtın açılış konuşmasında şu ifadeleri kullanmıştı: "Komünistler de, 11 Eylül'de ülkemize saldıran teröristler de demokrasiyi katleden ölümcül ideolojilerin takipçileri. Totaliter amaçları için küstahca yayılıyorlar."

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ