Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Suriye şam

        Bugün sabahtan itibaren ülke genelinde askeri operasyonların düzenlendiğini ve şiddetli çatışmalar yaşandığını ifade eden Suriyeli muhalif aktivistler, Cuma namazı sonrasında da yönetim karşıtı gösteriler düzenlendiğini ve çeşitli kentlerde ölenlerin sayısının 69'a ulaştığını kaydetti.

        Aktivistler, ölenlerin daha çok Şam'ın çevre mahallelerinden olduğunun altını çizdi. Muhalifler, sosyal paylaşım ağları üzerinden paylaştıkları bilgilerde ülkede son birkaç gün içinde şiddet eylemlerinin arttığını, askeri operasyonların yoğunlaştığını ve çatışmaların sıkılaştığını belirtti.

        İŞKENCE İZLERİ

        Reuters haber ajansı Hama'da 15 kişinin öldüğünü duyurdu. Muhaliflerin sosyal paylaşım stelerinde paylaştığı görüntüler arasında Bab Kıble bölgesinde elleri ve ayakları bağlı insan cesetlerinin görüntüleri ve cesetlerdeki işkence izleri ile Humus kentinde Brezil sokağına atılmış insan cesetlerinin görüntüleri dikkati çekiyor.

        Bunun yanı sıra Suriyeli muhaliflerin yerel komiteleri, bugün birçok kentte düzenlenen gösterilerin çoğuna güvenlik güçlerinin müdahale ettiğini ve müdahale sonucunda birçok kişinin hayatını kaybettiğini ve onlarca göstericinin de yaralandığını aktardı.

        Komiteler, güvenlik güçlerinin olmadığı Şam'ın Arbin bölgesinde binlerce insanın protesto gösterileri düzenlediğini kaydetti.

        Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, Şam'ın Midan semtinde el yapımı bir bombanın patlaması sonucunda bir çocuğun hayatını kaybettiğini, güvenlik güçlerinin de aralarında bulunduğu birçok kişinin de yaralandığını duyurdu. SANA, çeşitli illerde güvenlik güçlerinin ve ordu birliklerinin silahlı gruplara karşı operasyonlarının devam ettiğini kaydetti.

        Muhalif kaynaklara göre geçtiğimiz yıl Mart ayında başlayan olaylarda bu güne kadar 6 bini aşkın insan hayatını kaybetti.

        ŞAM'DA ŞİDDETLİ PATLAMALAR

        Öte yandan Suriye'nin başkenti Şam'da şiddetli bir patlamanın meydana geldi.

        Suriye Genel Devrim Konseyi, Şam'ın Duma semtinde şiddetli bir patlamanın meydana geldiğini bildirdi ancak konuyla ilgili ayrıntılı bilgi verilmedi. Başkent Şam'ın Duma bölgesi iki gün önce şiddetli operasyonlara ve çatışmalara sahne olmuştu.

        Patlama Şam'ın birçok bölgesinde işitildi. Aynı sıralarda Katana mahallesinde de şiddetli iki patlama meydana geldiği bildirildi.

        Bunun yanı sıra aktivistler, Suriye'nin sanayi ve ticaret kenti olan Halep'teki Merce semtnde, güvenlik güçlerinin gösteriye müdahale etmesi sonucunda 9 kişinin hayatını kaybettiğini ve 20'den fazla göstericinin yaralandığını belirtti.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ