Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa İtalya'da deprem

        İtalya'nın kuzeyindeki Emilia-Romagna bölgesinde bu sabah şiddetli bir deprem meydana geldi. Amerikan Jeoloji Enstitüsü depremin büyüklüğünü 5.8 olduğunu açıkladı. Depremin yerşn 9.6 km. derininde meydana geldiği ve merkez üssünün Bologna'nın 40 km kuzeyi ile Parma'nın 60 km. doğusu olduğu belirlendi.

        EN AZ 3 ÖLÜ

        ANSA haber ajansının haberinde, şu ana kadar en az 15 kişinin yaşamını yitirdiği belirtilirken, 'Adnkronos' haber ajansı, ölen üç kişiden ikisinin San Felice Sul Panaro kasabasında, bir kişinin de Mirandola'da yaşamını yitirdiğini bildirdi.

        KULE YIKILDI

        "SKY TG 24" kanalının haberine göre, San Felice Sul Panaro kentinde 20 Mayıs'taki depremde hasar gören bir kulenin tamamen yıkıldığı belirtilirken, kanala bağlanan kentin belediye başkanı, enkaz altında malan insanların olabileceğini söyledi.

        Haberde, Milano'da herhangi bir zarar olmadığı da kaydedildi. Bölgede telefonlar kitlendi. Bologna kenti ve civarında tren seferleri durduruldu.

        BEŞİK GİBİ SALLANIYOR

        Depremin meydana geldiği bölge 23 Mayıs'ta 4.5, 25 Mayıs'ta da 5.2 büyüklüğünde depremlerle sallanmıştı.

        20 Mayıs'ta aynı bölgede meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremde 7 kişi hayatını kaybetmiş ve pek çok kasabada önemli maddi hasar meydana gelmişti.

        10 gün önceki deprem can almıştı

        HABERTURK.COM VE AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ