Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu İsrail Obama'ya güvenmiyor

        DIŞ HABERLER SERVİSİ / Kasım CİNDEMİR

        ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi Başkanı Mike Rogers, İran nedeniyle İsrail'in Başkan Barack Obama'ya sabrının kalmadığını söyledi. Rogers, Obama'nın, İran'ın nükleer programıyla ilgili olarak ABD'nin kırmızı çizgilerin ne olduğunu masaya koymadığını belirtti ve "her seçenek masada denildiğinde İsrail inanmıyor. Daha da önemlisi İran da inanmıyor. Bu nedenle nükleer porgram ilerlemeye devam ediyor" dedi.

        Şimdiye dek uygulamaya konulan ABD ve BM yaptırmlarının İran'ı durdurmadığını belirten Rogers, sonuçta, İsrail'in de İran'ın da ABD'nin güç kullanmayacağı noktasında buluştuğunu ifade etti. Kimsenin İran'ın ne zaman nükleer silah üretebileceğini tam olarak bilemediğini, farklı görüşlerin bulunduğunu belirten Rogers, İsrail'in sabrının tükendiğini kaydetti.

        "YETER ARTIK"

        Rogers, İsrail Başbakanı Binyamin Nethanyahu ile ABD'nin İsrail Büyükelçisi Dan Shapiro arasında yaşanan tartışmanın İsrail'in nerede olduğunu gösterdiğini söyledi. 24 Ağustos'da yapılan görüşmede Nethanyahu Shapiro'ya bağırmaya başlamış ve ABD Büyükelçisi, "Yeter artık" demek zorunda kalmıştı. Nethanyahu, İran'ın nükleer silah sahibi olmasını bir varoluş meselesi olarak görüyor.

        EN BÜYÜK TEHDİT

        Bu arada, Cumhuriyetçi Parti ABD Başkan Adayı Mitt Romney, İran'ı, ABD ve dünyanın karşı karşıya olduğu en büyük tehdit olarak niteledi.

        Romney, Obama'nın liderliğinde İran'ın nükleer kapasitesini daha da arttırararak nükleer silaha yaklaştığını belirtti. Mitt Romney, Başkan Obama'nın en büyük dış politika fiyaskosunun İran olduğunu savundu.

        Cumhuriyetçi Aday, "Ben çok farklı olacağım" dedi. İran'ı felç edecek yaptırımları yaşama geçireceğini söyleyen Mitt Romney, İran'ın nükleer kapasiteye ulaşmasına izin verilmeyeceğini kaydetti.

        6 Kasım seçimlerini kazanması halinde, Romney'nin, ABD'nin dış politikasını "şahin" ellere teslim edeceği belirtiliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ