Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik Çin metrosundan ilginç görüntüler

        Çin'in başkenti Pekin'de metroda yumruk yumruğa kavga edenlerin görüntüleri ülkenin gündemine oturdu.

        Pekin'deki üç farklı metro hattında yaşanan kavgalara ve iniş-biniş sırasında yaşanan gerginliklere dikkat çekildi. Haberde toplu taşıma araçlarında görgü kurallarına uyulması gerektiğine vurgu yapıldı.

        ÇOCUĞUNA DOKUNDU, DAYAK YEDİ

        Görüntülerin ilkinde, Pekin'in 5 numaralı metro hattında iki orta yaşlı kadının kavgaları yer aldı. Bir yolcunun metro içerisinde çocuğuna dokunmasına sinirlenen kadının diğer kadın yolcu ile ilk başta ağız dalaşına girdiği, gerginleşen ortamın ardından iki kadın arasında yumrukların konuştuğu belirtildi.

        İLK ÖNCE DÖVDÜ SONRA TRENDEN İNDİ

        Görüntülerin ikincisinde ise 4 numaralı metro hattında iki erkeğin yumruk yumruğa kavgaları yer aldı. Kavga sebebi ile ilgili detaylı bir bilginin bulunmadığı belirtilirken, bir yolcuyu tekme tokat döven adamın ilk durakta trenden indiği gözlemlendi. Yediği dayağın ardından burnu ve kafası kanlar içinde kalan diğer yolcu ise olayın şokunu yaşadığı ve diğer yolcular tarafından yatıştırılmaya çalışıldığı görüldü.

        METRODAN İNDİ, KALABALIK BİNDİRDİ

        Görüntülerin üçüncüsünde, 8 numaralı metro hattında aşırı kalabalıktan dolayı yolcuların iniş ve çıkışlarda yaşadıkları sıkıntılara yer verildi. Metronun en yoğun olduğu sabah saatlerinde çekilen görüntüde, trenden inmeye çalışan yolcunun diğer yolcuların kapıya yaptıkları baskı sebebiyle inemediği ve kalabalığın arasında sıkışarak tekrar metroya girdiği görüldü. İstasyonlarda sarı yelekli görevliler, kapıların kapanması için dışarıda kalanları da iterek zorla metronun içine itiyor.

        Bu görüntü, şehirdeki hem kalabalığı, hem de iş saatlerinde metroyla yolculuğun ne kadar zor olduğunu ortaya koydu.

        Haberde, Çin'deki toplu taşıma araçlarında kullanılan "Önce inelim sonra binelim" sloganına vurgu yapılırken, bu tarz eylemlerden kaçınılması tavsiyesinde bulunuldu.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ