Ahmedinejad ile Mehdi'yi konuşmuş
Hz. İsa 12. imam ile el ele dünyayı kurtaracak
HABERTÜRK GAZETE / Kasım CİNDEMİR
Geçen hafta yaşamını yitiren Venezüella Devlet Başkanı Hugo Chavez’in, 12. İmam Mehdi’nin ve Hazreti İsa’nın “dünyaya erken gelmeleri” için dua ettiği ortaya çıktı.
İran rejiminin yayın organlarından “Rajanews” tarafından yayına konulan bir videoda, Hugo Chavez, Hz. İsa ile Mehdi’ye “Acele edin ve daha erken gelin” derken görülüyor. Latin Amerika’nın solcu ve Katolik liderlerinden olan Hugo Chavez Filistin davasının bir destekçisiydi ve “iyi ile kötü arasındaki nihai savaşın Gazze’de olacağına” inanıyordu.
Rajanews tarafından yayına konulan videoda, Chavez, Filistin Lideri Mahmud Abbas’ı Caracas’ta kabul ederken görülüyor. Bu videonun, 27 Kasım 2009 günü kayda alındığına inanılıyor.
‘KUDÜS KUTSAL’
Hugo Chavez, videoda, “Kudüs tüm Hıristiyanlar için kutsaldır. İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile Kuran’da İsa ve Mehdi’nin dönüşünün belirtilmesiyle ilgili olarak konuştum. İsa, 12. İmam Mehdi ile el ele. İşte ondan sonra dünyaya barış gelecek. İsa ve Mehdi’ye söylüyorum, ‘Daha erken gelin, acele edin’ diye... çünkü dünyaya yönelik tehditlere tanıklık ediyoruz. Tanrım” diye konuştu.
JET SEÇİM 14 NİSAN’DA
Venezüella Ulusal Seçim Konseyi, devlet başkanlığı seçiminin 14 Nisan’da yapılacağını duyurdu. Konsey Başkanı Lucena Tibisay, Devlet Başkanı Hugo Chavez’in ölümünün ardından tekrarlanacak devlet başkanlığı seçimlerinin 14 Nisan’da yapılacağını açıkladı. Tibisay, seçimlerde yarışacak adayların pazartesi gününe kadar kaydolması gerektiğini söyleyerek, seçim kampanyasının 2 Nisan’da başlayıp 11 Nisan’da sona ereceğini ifade etti.
İRAN MEDYASI: CIA ZEHİRLEDİ
İran medyası, Chavez ve aynı şekilde kansere yakalanan diğer Latin Amerika liderlerini CIA’nın hasta ettiğini ileri sürüyor. İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Chavez’in geçen cuma günü yapılan cenaze törenine katılmıştı. Ahmedinejad, geçici olarak Hugo Chavez’in koltuğuna oturan Nicolas Maduro’ya, “Chavez, Hz. İsa ile birlikte dönecek” demişti.