Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diplomasi İran’ın Yahudi açılımı İsrail’i tatmin etmedi

        HT GAZETE

        İran yönetiminin soykırımı tanıyıp Yahudilerin yeni yıl bayramı Roş Aşana’yı kutlaması İsrail Cumhurbaşkanı Binyamin Netanyahu’yu tatmin etmedi.

        Başbakan Netanyahu, İran’dan gelen açıklamaların “etkileyici” olmadığını söyledi. Netanyahu “İran, rejimi tebrik mesajlarıyla değil, yaptıklarıyla değerlendirilecek. Tebriklerle gerçekler gizlenmek isteniyor” dedi. Netanyahu “İran İsrail’i ve tüm dünyayı tehdit edecek nükleer silah üretmek amacıyla uranyum geliştirmeye ve plutonyum reaktörü inşa etmeye devam ediyor” dedi. İran’ın yeni “ılımlı” Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani geçtiğimiz hafta yayınladığı mesajında “Tüm Yahudilerin Roş Aşana’sını kutluyorum” demişti. İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif de aynı şekilde Yahudi bayramını kutlarken, bakanlık tarafından yapılan bir açıklamada da Yahudi Soykırımı’nın tanındığı, eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad döneminde izlenen farklı politikanın ise geride kaldığı kaydedilmişti.

        Tahran’dan gelen yumuşama sinyalleri, Batı’yı ekonomik yaptırımları yumuşatmaya ikna etmeye yönelik taktik adımlar olarak yorumlanmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ