Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Suriye, Türkiye'yi suçladı

        Suriye resmi haber ajansı SANA’nın aktardığına göre, El Halaki, “Terör çetelerinin özellikle Şam kırsalı Adra İşçi Konutları Bölgesinde olmak üzere kamu çalışanları ve güven içinde yaşayan diğer vatandaşlara karşı işledikleri insanlık dışı katliamların bu terör çetelerinin Türkiye, Suudi Arabistan ve diğer ülkelerdeki efendilerinin talimatları ve direktifleri doğrultusunda gerçekleştirildiğini” iddia etti.

        “Eski Savaşçılar Cemiyeti” Başkanı Tümgeneral Adnan Mahluf başkanlığında cemiyet üyelerinden bir heyeti dün kabul eden Halaki, “teröristlere sponsorluk yapan devletlerin, tekfirci ve kiralık çetelerinin Suriye ordusunun ağır darbeleri altında uğradıkları ağır kayıpları örtbas etmek amacıyla insanlık tarihinde benzeri görülmemiş vahşetlerde bulunma direktifleri verdiklerini” belirtti.

        BM’YE ÇAĞRI

        Suriye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Beşşar el Caferi ise BM’yi; Suriye'deki “terör gruplarına sponsorluk yapan Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar rejimlerine” bu sponsorluklarını sonlandırmaları için baskı yapmaya çağırdı.

        SANA’nın haberine göre, Güvenlik Konseyi’nin Pazartesi günü düzenlediği kapalı oturumun ardından basın toplantısı düzenleyen Caferi; “Türkiye, Katar ve Suudi Arabistan rejimlerinin her türlü desteği sağladıkları terörün tüm dünyaya yayılma” tehlikesine karşı uyararak, bu durumun aynı zamanda bölgede büyük ve tehlikeli bir patlamaya da yol açabileceğini öne sürdü.

        Caferi meselenin kontrol dışına çıkma tehlikesine dikkat çekerek, bu terörün sponsor devletler ve rejimlere de uzanacağını, çünkü terörün sınır tanımadığını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ