Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya GÜRCİSTAN ASKERİ HAREKATI DURDURDU

        Gürcistan Dışişleri Bakanlığı, önceki gün başlayan çatışmalara sahne olan Güney Osetya'da ateşkese uyduklarını bildirdi.

        Dışişleri Bakanlığının Rusya'nın Tiflis Büyükelçiliğine verdiği notada, Gürcü askerlerinin, Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'nin emri doğrultusunda Güney Osetya'nın başkenti Tshinvali ve civarında ateşi kestikleri belirtildi.

        Açıklamada, Gürcistan'ın Rusya ile tam bir ateşkes ve savaşın sona erdirilmesi konusunda hemen müzakerelere başlamaya hazır olduğu kaydedildi.

        Gürcü yetkililer, daha önce askerlerinin Güney Osetya'dan ayrıldıklarını açıklamışlardı.

        Öte yandan Gürcistan Dışişleri Bakanlığı'nın ateşkes önerisini içeren notayı Rusya'nın Tiflis Büyükelçiliği'ne ilettiği bildirildi.

        Rus ''Eko Moskova'' radyosu, Gürcistan Dışişleri Bakanlığı'nın verdiği notada, Güney Osetya'daki Gürcü askerlerinin ateşkesi başlattıklarının kaydedildiğini duyurdu.

        Çatışma bölgesindeki tüm silahlı güçlerin geri çekilmesinin istendiği notada, Gürcistan'ın yaralıların ve bölgedeki sivillerin çatışma bölgesinden ayrılabilmesi için insani koridor açtığı vurgulandı.

        Gürcistan Dışişleri Bakanlığı notada, Rusya ile çatışmalara son vermeye ve ateşkes konusundaki müzakerelere başlamaya hazır olduklarını belirtti.

        Bu arada Rusya Dışişleri Bakanlığı, Gürcistan'ın ateşkes önerisini içeren notanın Tiflis Büyükelçilği'ne verildiğini ancak Gürcistan'ın tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya'deki saldırılarını henüz bitirmediğini açıkladı.

        Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili Rus İnterfaks ajansına yaptığı açıklamada, ''Notaları Tiflis'teki büyükelçiliğimize ulaştı. Ancak Gürcü tarafı Güney Osetya'daki askeri faaliyetlerini durdurmadı. Gürcü askerleri saldırılarına devam ediyor'' dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ