Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu IŞİD'den rehine şoförler için fidye talebi, IŞİD rehine şoförler için kişi başına 50 bin dolar istiyor, IŞİD rehine, IŞİD rehin tutulan Türk TIR şoförleri.

        Irak'ın Musul kentinde Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarınca kaçırılan 32 Türk şoför için bir kez daha fidye istendiği belirtildi. Yakınlarını cep telefonuyla arayan ve daha sonra da TIR'ların bağlı bulunuduğu firmanın yetkilisiyle konuşan bir şoför, Türk şoförlerin serbest bırakılmaları için Musul Valisi'nin araç başına 50 bin dolar fidye istediğini iddia etti.

        IŞİD'in geçen 10 Haziran'da Musul'a yakıt taşıyan 28 TIR'ı kaçırarak 32 Türk şoförü rehin almasının ardından, bugüne kadar yapılan girişimlerden sonuç alınamadı. Irak'ta rehin tutulan 32 kişinin yakınları, şoförlerin bağlı çalıştığı Gaziantep'teki Kızıl Grup'a gelerek şirket yetkilileriyle görüşmek istedi. Şirketin Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kızıl, şoförlerin yakınları ile binanın dışında konuşarak şoförlerin bırakılması için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Rehin tutulan şoförlerin yakınları ise şirketin istenilen fidyeyi ödemediği için şoförlerin hayatlarının tehlikede olduğunu belirterek tepki gösterdi.

        "10 MİLYON DOLARLIK FİDYE PAZARLIĞI YAPILDI"

        Şoförlerin serbest bırakılması için Dışişleri Bakanlığı ile sürekli irtibat halinde olduklarını ifade eden Mehmet Kızıl, "Daha önce IŞİD'le şoförlerin bırakılması için 10 milyon dolarlık fidye pazarlığına oturduk fakat sonuç çıkmadı. İrtibatımız devam ediyor. Şoför arkadaşlarımızın serbest bırakılması için elimizden geleni yapıyoruz" dedi. Şoförlerin yakınları ise şirket yetkililerinin kendilerini arayıp sormadığını, en baştan beri istenen 5 milyon dolarlık fidyeyi vermediğini bu sebeple yakınlarının hayatlarının tehlikede olduğunu söyleyerek Kızıl'a tepki gösterdi.

        "MUSUL VALİSİ ARAÇ BAŞI 50 BİN DOLAR İSTİYOR"

        Rehin şoförlerle telefon irtibatı kurduklarını ve kişi başı 50 bin dolar fidye istendiğini söyleyen şoförlerin yakınları, Mehmet Kızıl ile IŞİD'in rehin tuttuğu bir şoförü cep telefonuyla konuşturdu. İsminin Osman olduğu öğrenilen şoför, Kızıl'a "Araba başı 50 bin dolar istiyorlar. Musul Valisi bu fidyeyi istiyormuş. Bize gelen askerler en son bunu söyledi" dedi. Mehmet Kızıl ise telefondaki şoföre, "İsterlerse 100 bin dolar verelim. Devletimiz bu kadar aciz mi. İnşallah parayı alırlar da sizi serbest bırakırlar" şeklinde karşılık verdi.

        AHT

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ