Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu IŞİD havadan vuruluyor, ABD'nin öncülük ettiği operasyon devam ediyor, Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, ABD savaş uçaklarının gece Kobani yakınlarındaki IŞİD hedeflerini vurduğunu açıkladı

        IŞİD terör örgütüne karşı başlatılan hava operasyonu ikinci gününe girdi.

        Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, ABD savaş uçaklarının gece Kobani yakınlarındaki IŞİD hedeflerini vurduğunu açıkladı.

        ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, Irak ve Suriye'de terör örgütü IŞİD hedeflerine yönelik 3 yeni hava saldırısı daha düzenlediğini bildirdi.

        ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığından (CENTCOM) yapılan açıklamada, Amerikan güçlerinin bombardıman ve uzaktan kumandalı uçaklarla IŞİD hedeflerine yeni saldırılar gerçekleştirdiği duyuruldu.

        Suriye'de Deyr Ez Zor'un güneybatısında düzenlenen iki hava saldırısında IŞİD'e ait silahlı bir araca zarar verildiği, bir aracın da imha edildiği belirtildi. Irak'ta başkent Bağdat'ın kuzeybatısındaki saldırıda ise örgüte ait bir silahlı aracın tahrip edildiği kaydedildi.

        Uçakların operasyonun ardından bölgeden güvenli bir biçimde ayrıldığı ifade edildi.

        CENTCOM, ABD ordusunun bugüne kadar Irak genelinde 194, Suriye'de de ortak uluslarla birlikte 16 hava saldırısı düzenlediğini bildirdi.

        Suriye: Saldırılar doğru yönde ilerliyor

        Suriye hükümeti, ülkenin kuzeyindeki IŞİD mevzilerinin ABD ve beş Arap ülkesi tarafından vurulmasını 'onaylamaya' devam ediyor. Şam'dan dün yapılan "İşbirliğine hazırız" çağrısının ardından, bugün de benzer bir açıklama geldi.

        Suriye Ulusal Uzlaşma Bakanı Ali Haydar, Amerikan liderliğindeki saldırıların 'doğru yönde ilerlediğini' söyledi.

        Mektup muamması

        Şam yönetiminin saldırılardan önceden haberdar edildiği tezini yineleyen Haydar, "Şu ana kadar yaşananlar, Suriye hükümetinin önceden bilgilendirilmesi ve sivillerin veya Suriye'nin askeri hedeflerinin vurulmaması açısından doğru yönde ilerliyor" dedi.

        Suriye Dışişleri Bakanlığı'ndan dün yapılan açıklamada, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin kendilerine Iraklı mevkidaşı tarafından bir mektup göndererek ülkenin Türkiye ve Irak sınırlarındaki IŞİD mevzilerinin vurulacağını haber verdiği belirtilmişti. ABD'yse bunu yalanlamıştı.

        'IŞİD, Kobani'ye sadece sekiz kilometre mesafede'

        ABD ile beş Arap müttefikinin dün ilk kez Suriye içinde vurduğu Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD), bu saldırıların ardından Türkiye sınırındaki Kürt kenti Kobani üzerindeki kuşatmasını 'pekiştirdiği' belirtildi.

        PYD'nin silahlı kanadı YPG'nin komutanlarından Öcalan İso, "Rakka'nın bombalanmasından bu yana IŞİD'in militan ve tank sayısı arttı" dedi.

        'Güneyden geliyorlar'

        Reuters'a telefonla bağlanan İso, IŞİD'in Kobani'ye doğru güneyden ilerlediğini ve kentle örgüt mevzileri arasında sekiz kilometre kaldığını söyledi. Amerikan liderliğindeki koalisyonu IŞİD'i Kürt bölgesinde de vurmaya çağıran İso, "Kobani tehlikede.. Şu an Kobani'ye 8 kilometre uzaktalar. Eskiden bu mesafe 25 kilometreydi" dedi.

        Örgütün Kobani'yi geçen hafta kuşatmasının ardından Türkiye'ye üç günde 130 bini aşkın sığınmacı geçmişti.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ