Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Dünyaca ünlü markaların logoları ne anlatıyor? İşte markaların bilinmeyen hikâyeleri
        1

        MICHELIN

        Şirketin kurucusu Eduard Michelin 1984 yılında üst üst yığılmış araç lastiklerini görünce bu görüntüyü bir insana benzetmiş. Reklamcısına lastiklerden yapılmış bir adam çizimi siparişi verince "Bibendum" isimli lastik adam, şirketin simgesi haline gemiş.

        2

        VODAFONE

        Vodafone ismi; üç farklı kelimenin bir araya getirilmesiyle oluşturulmuş. VO (voice-ses) DA (data- veri) ve FONE (phone-telefon). Zaten şirketin logosunda da bir konuşma balonu yer alıyor.

        3

        BMW

        BMW isminin açılımı Bayerische Motoren Werke AG yani (Bavyera Motor Fabrikaları). Şirket ilk zamanlarında uçak motoru üretiyordu bu yüzden logoda mavi gökyüzünde süzülen bir uçak pervanesi kullanılmış.

        4

        MERCEDES-BENZ

        Mercedes'in logosu; üç parçalı bir yıldızdan oluşuyor. Yıldızların 3 ucu; kara, hava ve denizdeki hakimiyete ve kaliteye gönderme yapıyor.

        5

        ADIDAS

        Logodaki üç şerit, bir dağı temsil ediyor. Bu da sporcuların başarıya giden yoldaki zorluklarını anlatıyor.

        6

        ROLEX

        Rolex logosunun üzerindeki taç, saat ustalığını işaret ederken; tacın çubukları gibi gözüken detaylar ise saat ustasının hünerli parmaklarını sembolize ediyor. Bu fikrin babası ise Rolex logosu firmanın kurucusu Hans Wilsdorf.

        7

        STARBUCKS

        Starbucks kahvelerinin üzerinde gözüken kadın, Yunan mitolojisindeki Sirenleri temsil ediyor. Sirenler, mitolojide denizcileri güzellikleriyle kandırıp öldüren tehlikeli yaratıklar geçiyor. Starbucks ismini ise Herman Melville’in ünlü romanı Moby-Dick’teki “Starbuck” isimli karakterden alıyor.

        8

        APPLE

        Apple'ın logosu için birkaç şehir efsane dolaşıyor. Bunlardan ilki, Enigma şifrelerini çözen ve bilgisayarın babası sayılan dahi matematikçi Alan Turing'in eşcinsel olduğu için intihara zorlanarak, siyanürlü bir elmayı ısırarak vefat etmesine gönderme yaptığı düşünülüyor. Logonun ilk halinde gökkuşağı renkleri var.

        Diğer bir görüş ise; Newton'un kafasına düşen elmaya gönderme yapılması.

        Başka bir görüş ise Steve Jobs’un Adem ve Havva’nın cennetten kovulmasına neden olan elmadan esinlenerek bunu tercih ettiği yönünde.

        9

        LEGO

        Lego, Danimarka dilinde "iyi oyna" anlamına gelen ”Legt godt" ifadesinden türemiş. Lego kelimesi Latincede ise ”Birleştiriyorum” anlamına geliyor.