Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Bakan Taner Yıldız: Zam söz konusu değildir - İş-Yaşam Haberleri

        Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (KOSB) Yönetim Kurulunun Flamingo tesislerinde verdiği iftar yemeğine katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar BakanıTanerYıldız, "Bir mahfil sürekli elektrik fiyatlarına zam yapılması için taleplerini ortaya koyuyor. Yalnızca bir grup zam istedi diye zam yapmayız. Petrol fiyatları ve elimizdeki tüm değerlerle bunu değerlendiririz. Hatırlarsanız Ak Parti'nin aleyhine propoganda yapmak için seçimden sonra zam yapılacağını söylemişlerdi. Bizde o günün şartlarına bakacağımızı ifade etmiştik. Ne elektrik fiyatlarına ne de doğalgaz fiyatlarına zam söz konusu değildir. Elektrik fiyatlarına ne açık ne gizli zam söz konusu değildir. Bununla alakalı zorlatanların, başka niyetinin olduğunu söylemem lazım" dedi.

        TÜRKİYE'NİN MUTLAKA HÜKÜMETİ OLACAKTIR

        BakanTanerYıldız, hükümet kurma çalışmaları ve koalisyonla ilgili olarak düşüncelerini de şöyle dile getirdi: "Bugün Kayseri Organize Sanayi bölgesindeki yönetimin verdiği iftar için buradayız. Sanayicilerimizle sorunlarını konuşacağız. 7 Haziran seçimlerinde sandıktan vatandaşımızın ve halkımızın tercihi çıktı. Önceden de söylediğimiz gibi, sandık sonuçları başımızın üstündedir. Yine aynı şeyi söylüyorum. Tutarlı olmak lazım. Vatandaşımız sandıktaki tercihini koalisyondan yana kullandı. Ak Parti olarak Başbakanımızın önderliğinde bu çalışmalar yürütülecek. Görev verilmesinin ardından diğer partilerle başbakanımız konuşacak. Gelişen ve büyüyen Türkiye'nin mutlaka hükümeti olacaktır. Şu anda ülkenin devamına konular irade devam ediyor. Yeni hükümet kuruluncaya kadar görevimiz devam ediyor."

        Bakan Yıldız, iftardan sonra sanayicilere hitaben yaptığı konuşma da tek başına iktidar olan hükümetin bundan böyle ülkeye koalisyon hükümetiyle devam edeceğini belirtip, "TBMM başkanını seçtik ama bir takım atıflar oldu. Kendi beklentileri ilkeli oluyordu, iktidar partisinin tercihi ilkesiz oluyor. Bunlar demokrasinin ve halkın tercihine saygı duyulması demektir. Türkiye'den yurt dışında ve yurt içinde beklenen sorumlukları var. Günlük rutin işlerin dışında işler hükümet tarafından yürütülüyor. Şu anda bir hükümet var. Her birimiz kendimizi sorumlu hissetmeliyiz. Gerek TBMM Başkanlık seçimi gerek divan ve hükümet seçiminin kaldığı yerden devam ederek, büyüyen Türkiye olmasını istiyorum. Sanayicilerimiz tedirgin olmasın. Herkes üzerine düşeni yapacaktır" diye konuştu.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ