Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam SOCAR Türkiye Başkanı Yavuz susuz, elektriksiz evde tatil yapiyor - İş-Yaşam Haberleri

        HT GAZETE

        Geçtiğimiz hafta “Çocukları sitcom üniversitelere vermeyin. CV’leri çöpe atıyorum” diyerek yükseköğretim düzenine sert eleştiri getiren SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, elektriksiz evde tatil yapıyor. Türkiye enerjisine yön veren Yavuz, doğup büyüdüğü, içinde elektrik ve suyu olmayan Bayburt’taki asırlık baba evini, o dönemki malzemelerle aslına uygun olarak yeniden inşa ettiğini ve tatilini zaman zaman bu evde geçirdiğini söyledi.

        Anadolu köylerinde geleneksel yaşamla birlikte Türk toplumunun tarihsel anlamdaki birikimlerinin de yok olduğunu vurgulayan Yavuz, modernleşme ve betonlaşmanın bu geleneksel yapıyı yok ettiğini anlattı. Yavuz, baba evini yeniden inşa ederek köyünde geleneksel yaşamı gelecek kuşaklara gösterecek bir yapılaşma gerçekleştirmek istediğini ifade etti.

        YAŞAM KALİTESİNE KATKIDA BULUNDUM

        Yeniden inşa ettiği baba eviyle köyünün de yaşam kalitesine katkıda bulunmak istediğini vurgulayan Yavuz bunun göçü engellemek için en önemli unsur olduğuna dikkat çekti.

        ‘BÜYÜDÜĞÜM EVİN AYNISI’

        Yavuz, “Bu yapı benim doğup büyüdüğüm, dedemin, nenemin, babamın, annemin birlikte yaşadığımız evin bire bir aynısı. İçerisinde elektrik, su yok, tuvalet dışarıda. İki odası, tandırı, ambarları, yaşamın olduğu şekliyle ve bütün eşyaları da orijinal haliyle koymaya gayret ettim” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ