Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam 298.5 milyonluk ‘Dış’ tahsilatı - İş-Yaşam Haberleri

        GAZETE HABERTÜRK

        İş Bankası, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) Dışbank hisselerinin devri ile ilgili hukuki süreç devam ederken 298.5 milyon liralık tahsilat yaptığını bildirdi. Banka bu tutar için geçmiş yıllarda ayırdığı 160 milyon lira karşılığa ek olarak 138.5 milyon lira daha karşılık ayrılacağını belirtti. İş Bankası tarafından yapılan açıklamada süreç şöyle aktarıldı: n Bankamızın sahip olduğu Dışbank hisseleri 1993’te Lapis Holding’e satıldı. Peşinat olarak ödenmiş olan tutarın 52.6 milyon dolarlık kısmının, alıcı tarafından müflis TYT Bank kaynaklarından karşılanmış olduğu iddiasıyla, bu tutarın faizle birlikte TMSF’ye ödenmesi 2008’de talep edildi.

        TMSF tarafından 2008’de başlatılan işlemler, başvurumuz üzerine Danıştay tarafından iptal edildi. Karar, TMSF’nin temyizi üzerine Dava Daireleri Kurulu tarafından bozuldu. Danıştay, bu nedenle Ocak 2016’da başvurumuzu reddetti. n Yasal süreç tamamlanmamış olmasına rağmen 25 Mart 2016’da gecikme zammıyla birlikte 298.5 milyon TL TMSF tarafından bankamızdan tahsil edildi.

        ANAYASA MAHKEMESİ’NE BAŞVURULDU

        Açıklamada, İş Bankası’nın Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuruda bulunduğu belirtilerek, “Sürmekte olan davalar ve halen açık olan diğer kanun yolları çerçevesinde hukuki süreç devam ediyor” denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ