Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Koray Aksu: İhracatçıların yeni pazarı Afrika ve Uzakdoğu - İş-Yaşam Haberleri

        Kobi Türkiye Başkanı Koray Aksu'nun yaptığı açıklamaya göre; "Rusya ile yaşananan uçak düşürme krizinden sonra, Rusyanın Türk firmalarına uyguladığı yaptırımlar sonrası ülkedeki bütün türk yatırımcı firmalar ülkedeki şubelerini kapatıyorlar ve yeni Pazar olarak Afrika bölgesi ve Uzakdoğu ülkelerini hedef alarak yeni şubelerini buralarda açıyorlar..

        Ekonomi Bakanlığının Yurtdışında mağaza, ofis, showroom yada depo açanlara 4 yıl boyunca yüzde yüzde 70’e kadar destek oluyor. Türk ihracatçılar özellikle son 3’aydır Afrika ülkeleri Güney Afrika Cumhuriyeti, Etiyopya ve Cezayir ve Uzakdoğu ülkelerine yönelmeye başlamış olup , Ekonomi bakanlığıda özellikle bu ülkeleri öncelikli ülkeler olarak belirlemiştir.

        Yüzde 60 olan hibe destek miktarına ilave yüzde 10 koyarak desteği özellikle yüzde 70’e çıkarmıştır. Bugüne kadar 5 binden fazla firmanın ihracat teşviki almasında aracılık eden KOBİ Türkiye'nin Başkanın Koray Aksu yakın zamana kadar, yurt dışında ofis veya depo açanların Avrupa ve Rusya pazarına öncelik verdiğini ama şu anda ibrenin tamamen Afrika ve Uzakdoğu gibi yeni pazarlara döndüğünü belirtmektedir."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ