Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Elon Musk: Trump anlaşmadan çekilirse danışmanlıktan ayrılırım - İş-Yaşam Haberleri

        ABD Başkanı Donald Trump’ın Paris İklim Anlaşması’ndan çekilme planı iş dünyasında tepki yaratırken Tesla’nın kurucusu Elon Musk, Trump’ın danışmanlık kurulundan ayrılabileceğini söyledi. Musk Twitter’da paylaştığı mesajda “Paris’in hangi yöne gideceğini bilmiyorum ama Başkan’a doğrudan tavsiyede bulunmak için elimden geleni yaptım. Danışmanlık kurulundaki ve konseydeki diğerleriyle beraber kalmak için uğraştık” ifadelerini kullandı.

        Musk bir Twitter kullanıcısının “Peki ayrılma kararı verirse ne yapacaksınız?” sorusuna “Böyle bir durumda konseylerden ayrılmaktan başka şansımız kalmaz” yanıtını verdi.

        REKLAM

        Elektrikli araç ve güneş enerjisine yaptığı yatırımlarla adından söz ettiren Musk’ın, daha önce de “temiz enerji kullanımı” konusunda Trump yönetimiyle gerilim yaşadığı iddia edilmişti.

        İŞ DÜNYASI İSYANDA

        Trump’a tepki gösteren isimler arasında JPMorgan Chase, Proctor & Gamble, General Electric, Johnson & Johnson, The Dow Chemical Company, Citigroup ve The Disney Company şirketlerinin CEO'ları da var. 30 şirketin yöneticisi, Trump'a anlaşmadan çekilmemesi için mektup yazdı.

        Seçim kampanyası boyunca Paris İklim Anlaşması’ndan çekileceğini söyleyen Trump'ın bu konuda hazırlıklara başladığı iddia edilmişti. Trump, dün Twitter üzerinden yayınladığı mesajında da "Paris Antlaşması ile ilgili kararımı birkaç gün içinde açıklayacağım. ABD'yi yeniden büyük yapalım!" diye yazmıştı.

        REKLAM

        Küresel ısınmayla mücadeleyi amaçlayan Paris İklim Anlaşması, 2015’te 190’dan fazla ülke tarafından imzalanmıştı. Dönemin ABD Başkanı Barack Obama da anlaşmanın destekçileri arasındaydı. O dönemden bu yana 147 ülke anlaşmaya desteğini sürdürüyor. Trump ise küresel ısınmanın bir "aldatmaca" olduğunu savunuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ