Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Boydak Holding yönetim kurulu başkanı Hacı Boydak Steve Jobs'tan etkilendiğini belirtti - İş-Yaşam Haberleri

        İş adamı Hacı Boydak, kardeşi Memduh Boydak’ın mütevelli heyeti başkanı olduğu Melikşah Üniversitesi’nde düzenlenen TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Kayseri Bölge Sergisi’nin ödül törenine katıldı. Hacı Boydak, törende yapılan konuşmalarda, Amerika’daki Stanford Üniversitesi yanındaki Silikon Vadisi’nden bahsedildiğini hatırlatarak, ’’Ben Steve Jobs’ın (Apple’nin kurucusu) rahmetlinin biyografisini okudum, çok etkilendim’’ dedi.

        Açıköğretim Fakültesi Sosyoloji Bölümü’nde okuyan Hacı Boydak, iş adamı olmasına rağmen aynı zamanda öğrenci olduğunu vurgulayarak, ’’Arkadaşlar ben de hasbelkader sizler gibi öğrenciyim. Önümüzdeki günlerde vizelerim var. Dördüncü ayın 19 ve 20’sinde. Altıncı ayın 6 ve 7’sinde de finallerim var. Harıl harıl şimdiden ders çalışmaya başladım. Sabah namazından sonra 2 saat çalışıyorum. Akşam da saat 06.00’dan sonra herkes evine gidiyor, ben araba gönderip hocamı fabrikaya getirtiyorum ve orada ders çalışıyorum’’ şeklinde konuştu.

        Türkiye’nin kalkınması ve ileri gitmesi için, bilim insanları yetiştirmesi için fedakarlık yapılması gerektiğini vurgulayan Boydak, şunları kaydetti:

        ’’Öğretmenlerimiz de fedakarlık yapacak, öğrencilerimiz de fedakarlık yapacak. Uykudan fedakarlık yapacağız, sosyal hayattan fedakarlık yapacağız, ülkemizi geliştireceğiz. Yoksa üçüncü dünya ülkesi oluruz. Neden Steve Jobs’lar, büyük insanlar bizden çıkmasın? Onun için böyle projeleri bizim çok yapmamız lazım. Bilim insanlarının artık bizden de çıkması lazım.’’Konuşması, salonda bulunan öğrenciler, veliler, öğretim üyeleri ve davetliler tarafından dikkatle dinlenen ve sık sık alkışlarla kesilen Hacı Boydak, daha sonra törende projeleriyle dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

        Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Dursun Mat ise üniversite olarak dünya ile yarıştıklarını belirterek, ’’Gelişmiş ülkelere bakacak olursanız araştırmacı, girişimci, yenilikçi düşünceye sahip olan ne kadar çok öğrencisi, insanı varsa, o ülkeler de o derece gelişmiş oluyorlar’’ dedi. İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ