Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Yeni fikir ve tasarımlar Gebze’de yarışacak - Otomobil Haberleri

        Hakan ÖZENEN / GAZETE HABERTÜRK

        Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) bu yıl 5. kez düzenleyeceği Ar-Ge Proje Pazarı ve Komponent Tasarım Yarışması’nı başlangıçtan bu yana ev sahipliğini yapmış olan Bursa’dan, Gebze’ye, ilk yerli otomobilin geliştirildiği TÜBİTAK yerleşkesine taşıdı. Ekonomi Bakanlığı desteği ve Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin koordinatörlüğünde 2012 yılından bu yana düzenlenen Otomotiv Ar-Ge Proje Pazarı ve Komponent Tasarım Yarışması, bu yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü (TÜSSİDE) Gebze yerleşkesinde gerçekleştirilecek. Etkinliklerle Türkiye’nin 2023 ihracat stratejisi kapsamında otomotiv endüstrisinde katma değerin artırılması, sektörün ihtiyaç duyduğu yeni ürün, teknoloji ve metotların üretilmesi, yenilikçi tasarımcıların teşvik edilmesi, endüstriyel tasarımcılığın geliştirilmesi ve dünya pazarlarına sunulması amaçlanıyor. Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılacağı etkinlikler, dünya otomotiv endüstrisinde fark yaratan ünlü isimlerin buluşacağı panellere de ev sahipliği yapacak. Bu tür yarışmaların sektörün gelişimi için çok önemli olduğunun altını çizen OİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Burhanoğlu, “Otomotiv sektörümüze daha nitelikli, çevreci, güvenli, kaliteli ve katma değeri yüksek ürünler sunabilmeyi öngörüyoruz ve bu etkinliklerle bunu başarmış durumdayız” diye konuştu.

        62 BİN TL ÖDÜL

        5. Ar-Ge Proje Pazarı’nda ilk üç ve iki mansiyona 23 bin TL, 5. Komponent Tasarım Yarışması’nda dokuz projeye 39 bin TL olmak üzere toplam 62 bin TL para ödülü dağıtılacak, dereceye girenler İTÜ Çekirdek Programı’na girmeye de hak kazanacak. Yarışmalar için öğrencilerden profesyonellere 18 yaşını dolduran adayların, 15 Nisan tarihine kadar projeleriyle internet üzerinden başvuruda bulunması gerekiyor. 900 BİN TL DESTEK Bu yıl yarışmalara başvurular geçtiğimiz yıl olduğu gibi İTÜ Arı Teknokent Çekirdek işbirliği ile alınacak. OİB’nin 2015 yılında 600 bin TL destek verdiği programın değerini daha da artırmak amacıyla bu yıl desteğini 900 bin TL’ye çıkaracağı İTÜ Çekirdek Programı’nda, ödül sahipleri projelerini geliştirmenin yanında MBA eğitimi ve üniversitesanayi işbirliğiyle network yaratma imkânı da bulacak.

        FİKRİ IŞIK GAZETECİLERE MİLLİ ARACI ANLATACAK

        İki gün sürecek yarışmanın ilk gününde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, ikinci gününde ise Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş’ın katılacağı etkinliğin ilk gününde, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık İsveçli Saab’tan alınan platformla yine İsveçli NEVS firmasıyla işbirliği içinde TÜBİTAK tarafından geliştirilen milli araç hakkında soruları cevaplayacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ