Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Bentley elektrikli otomobilini Cenevre'de tanıttı! - Otomobil Haberleri

        Bentley'nin ilk elektrikli otomobili EXP 12 Speed 6E , Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtıldı. En prestijli lüks otomobil üreticilerinden biri olan Bentley, yeni aracı hakkında hiçbir teknik bilgiyi paylaşmadı.

        Geçen yıllarda elektrikli otomobil üreteceği iddia edilen Volkswagen'in bir markası olan Bentley, bu iddiaları kanıtladı. Tasarımı ile ilgiyi bir anda üzerine çeken Bentley EXP 12 Speed 6E'nin seri üretime geçeceği tarih de henüz net değil.

        412 kilometrelik bir menzil değeri olan Bentley EXP 12 Speed 6E adını verdikleri konseptinin eşsiz detayların göz doldurmaya yetiyor. Bu yeni aracı diğer Bentley modellerinden ayıran en önemli özelliği kokpit tasarımı. Tamamen deri kaplama olan direksiyonu yukarıdan kesik olarak bir pist otomobilini andıracak şekilde tasarlanan aracın konsolundaki ekranlarda OLED teknolojisi kullanılıyor. Tamamen elektronik olan bu ekranlarda navigasyon, klima ve multimedya sisteminin yer aldığı orta konsola konumlandırılan ekran kıvrımlı yapısıyla fark yaratıyor.

        Bentley EXP 12 Speed 6E, 19 Mart'a kadar açık olacak olan Cenevre Otomobil Fuarı'nda yer almaya devam edecek.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ