Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bankacılık Faizdek düşüş beklentisi bankalara yaradı! - Para Haberleri

        Faizlerdeki düşüş beklentisi halka açık banka hisselerine yaradı. Borsa İstanbul'da (BIST) Bankacılık Endeksi, haftalık bazda yüzde 7'lik primle en fazla yükselen endeksi oldu. Bankacılık Endeksi 2012 sonuna göre ise yüzde 16 ile en fazla kazandıran 8. sektör endeksi konumunda bulunuyor. Borsanın en yüksek piyasa değerine sahip ilk 10 şirketinden 5'ini de bankalar oluşturuyor.

        EN FAZLA HANGİSİ YÜKSELDİ?

        Geçen hafta borsada en fazla yükselen banka hissesi yüzde 12,15 ile Türk Ekonomi Bankası (TEB) olurken Halk Bankası yüzde 8,79'luk artışla ikinci,Vakıflar bankası da yüzde 8,71 oranındaki primle üçüncü oldu. Vakıfbank hisseleri, yüzde 46,20'lik primle yılbaşından bu yana ise en çok değer kazanan ikinci banka hissesi oldu. Geçen yılın sonuna göre en çok artış da yüzde 87,64 ile Tekstilbank hissesinde görüldü.

        Borsa'nın 43 milyar 890 milyon lira ile piyasa değeri en yüksek şirketi konumunda bulunan Garanti Bankasının haftalık kazancı yüzde 7,73 oldu. Banka bu primle haftanın dördüncü en çok kazandıranı olurken şirketin 2012 sonuna göre yükselişi ise yüzde 12,85 olarak gerçekleşti.

        Uzmanlar, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Enflasyon Raporu sonrası gösterge tahvil faizinin tarihi düşük seviyede işlem görmesinin ve Merkez Bankasına yönelik faiz indirimlerinin devam edebileceği beklentilerin banka hisselerinde alışları artırdığını dile getiriyor.

        Aynı zamanda Avrupa Merkez Bankasının (ECB) faiz indirimleri sonrası küresel piyasalarda faizlerin düştüğü ve hisse senedi piyasalarına ilginin arttığı da kaydediliyor.

        EN ÇOK YÜKSELEN 5 BANKA HİSSESİ

        Banka Adı Haftalık Fark (Yüzde)

        1 TEB 12,15 12,15

        2 HALK BANKASI 8,79

        3 VAKIFLAR BANKASI 8,71

        4 GARANTI BANKASI 7,73

        5 IS BANKASI (C) 6,76

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ