Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil Vatandaşa kriptolu telefon müjdesi - Teknoloji Haberleri

        Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, AK Parti Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin 'kriptolu telefonlara' ilişkin sorularını yanıtladı.

        Daha önceki telefonlarda korsan yazılım saptadıklarını söyleyen Işık, "Şifreyi tutan, saklayan yazılım koymuşlar öncekinde. Hepsini temizledik, kriptonun güvenliğini 3 katına çıkardık. Bu yapıyla bağlantısı olanlarla, ağabeylerinden aldığı talimata göre gerçekleri eğip bükenlerle yollarımızı ayırdık" dedi.

        Önceki telefonlarda hem kriptolu hem de kriptosuz konuşma alternatifi olduğunu anlatan Işık, "Artık sadece kriptolu olacak. MGK Genel Sekreteri ile görüşeceğiz. Kaç tane telefon talebi varsa ona göre üretip vereceğiz. Bu telefonları teslim ettikten sonra rahatlıkla konuşabilirler" diye konuştu.

        VATANDAŞ DA KULLANABİLECEK

        Dinlemelerden sonra bu telefonlara sivillerden de talep geldiğini anlatan Işık, "TÜBİTAK'ın vatandaşa yönelik akıllı kriptolu telefon çağrısı var. O çağrı sonuçlandığında, vatandaşın da kullanabileceği bir kriptolu telefon olacak. 2016 haziran ayında projenin bitmesi gerekiyor" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ