Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Oyun 360 derece gerçeklik - Teknoloji Haberleri
        1

        GAZETE HABERTÜRK

        2

        Sanal gerçekliğe (VR) yönelik yeni ürün ve servisler teknoloji dünyasının en heyecanlı konularının başında geliyor. Eğlenceden sağlığa, tasarım dünyasından eğitime hemen her alanda yeni kullanım fırsatları tanıyan teknolojinin hayran kitlesi her geçen gün biraz daha genişliyor.

        3

        Bu ilgi konuyla ilgili fuarların da ziyaretçi akınına uğramasına neden oluyor. Sanal gerçeklik teknolojisine yönelik en yeni ürünler ABD’nin Los Angeles kentinde düzenlenen fuarda tanıtıldı.

        4

        Alanında dünyanın en büyüğü olan Los Angeles Sanal Gerçeklik (VRLA) fuarına aralarında Starbreeze Studios, 360Heros, Epic Games, Survios, Virtuix, Otoy ve Crytek’in de bulunduğu 70’in üzerinde firma katıldı. Ziyaretçiler 360 derece görüş açısı ile oyundan üretim teknolojilerine kadar çok farklı konularda sanal gerçeklik deneyimi yaşadı.

        5

        DİZİLER SANAL GERÇEK OLACAK: Ziyaretçiler, sanal gözlük üreticisi Oculus’un nisan ayında piyasaya sunulacak olan modeli Rift, Google Cardboard ve Samsung Gear VR’ın güncellenmiş versiyonları ve HTC’nin yeni sanal gözlük modeli Vive Pre gibi yeni ürünleri deneme fırsatı buldu. Fuar kapsamında sanal gerçekliğe yönelik sadece VR gözlükleri değil yazılım ve donanım gibi çeşitli sistemler geliştiren teknoloji şirketleri de son ürünlerini sergileme fırsatı buldu.

        6

        Bu alanda özellikle yüksek performanslı grafik işlemcisi üreten şirketlerle esnek ekranlar geliştiren kuruluşlar dikkat çekti. Fuarda sektörün çıkış için eğlence sektörüne yöneldiği ise hemen her ürünle gözler önüne serildi. Şirketler özellikle dizi ve aksiyon filmlerini sanal gerçeklik formatında çekerek izleyicileri aksiyonun parçası haline getirmeyi planlıyor. Kuruluşlar bunun için sanal gerçeklik kameraları adı verilen çoklu mercek teknolojilerini tanıttı.

        7

        360 DERECELİK GÖRÜNTÜ KÜRE EKRANA AKTARILDI: Sanal dünyanın en ilgi çekici etkinliklerinden biri olan Los Angeles Sanal Gerçeklik (VRLA) fuarında geleceğe yönelik yaratıcı ürünler de sergilendi.

        8

        Sektör uzmanlarının son gelişmelere dair bilgi verdiği sunum ve panellerin de yapıldığı fuarda, tanıtımı yapılan çoklu dijital film kamerası teknolojilerinde önemli projelere imza atan Pufferfish tarafından üretilen 360 derece küre ekran projeksiyon sistemi ilgi çekti.

        9

        Görsel çekimlerde tamamen farklı bir izleme deneyimi sağlaması beklenen kameraların sağladığı görüntüler de küre şeklinde ekranlardan izlendi.

        10

        17 KAMERALI KASK: Radiant Images firması tarafından geliştirilen 17 kameralı Mobius POV sanal gerçeklik kaskı hem görüntü hem de ses olarak kullanıcıyı farklı bir boyuta taşımayı vaat ediyor.

        11

        SANAL GERÇEKLIK, MÜHENDISLIK VE ASKERIYENIN PARÇASI OLDU: Sanal gerçekliğin kullanıldığı alanlar sadece eğlence ile sınırlı değil. İleri teknoloji gerektiren mühendislik alanlarında şirketler son on yıldan beri sanal gerçeklikten faydalanarak hem zaman hem de maliyet tasarrufu yaptı.

        12

        Özellikle otomotiv ve inşaat sektörü son ürün ortaya çıkmadan tasarımın en küçük ayrıntısını bile mercek altına alarak olası hataları en aza indirmeyi başardı.

        13

        Sağlık konusunda ise projeler biraz daha bilimkurguyu çağrıştırıyor. Buna göre cerrahlar binlerce kilometre uzakta da olsa sanal gerçeklikle çok uzaktaki bir ameliyathanede hareket ederek operasyonlara katılabilecek. İleri teknoloji dendiğinde elbette akla hemen askeriye de gelir. ABD ordusu da on yıldan beri özel kuvvetlerin eğitimi ve detaylı operasyonlar için sanal gerçeklik sistemlerini kullanıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ