Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji 'Zihni sinir' 2015 - Teknoloji Haberleri
        1

        GAZETE HABERTÜRK

        Türk Patent Enstitüsü (TPE) verilerine göre, Türkiye’de icat sayısı 2015’te patlama yaparak, bir önceki seneye oranla yüzde 13 arttı. 5 bin 512 patent başvurusunun yarıya yakını İstanbul’dan gelirken; Muş, Sinop, Ardahan ve Iğdır 81 il arasında hiç patent başvurusu yapılmayan iller oldu. Türk işi yeni nesil icatlarda yok yok! İşte bazı örnekler:

        2

        SÖKÜLÜP KATLANABİLİR TABUT: Cenazelerin nakledilmesine kolaylık getirme iddiasındaki bu tabut, cenazenin ardından istiflenerek taşınabiliyor.

        3

        SOĞUTMALI MUSALLA TAŞI: Cenazeyi özellikle yaz aylarında güneşten ve sıcaktan koruyan bir soğutma tertibatına sahip musalla taşı.

        4

        ÇAY DEMLEME TEPSİSİ: Her yerde çay demleme imkânı veren ürün mum, köz, elektrik veya gaz ile çalışabiliyor. Ayrıca elektronik, dijital veya kum saati aracılığıyla demleme zamanı ayarlanabiliyor.

        5

        PEDALLI DUŞ: Duş başlığından akan suyun miktarının ayak pedalı yardımıyla sabitlenmesi tekniğini içeriyor.

        6

        KAMERALI KASA: Bankaların veya benzeri işletmelerin sunduğu emanet kasaların, müşteri tarafından istenilen her an uzaktan kontrol edilmesini sağlıyor.

        7

        HAREKETLİ BALKON: Bilinen teknikte sabit olarak imal edilen balkon ve verandaların, istendiğinde açılabilmesine ve istendiğinde kapatılarak yerine gizlenebilmesine imkân veriyor.

        8

        SECCADE OTOMATI: Banka kartı, banknot ve bozuk para ile otomattan seccade temin edilebiliyor.

        9

        GPRS’Lİ CANKURTARAN AYAKKABI: Tabanında yer bulma cihazı içeren ayakkabı, kaybolma anında kişiye kolayca ulaşılmasını sağlıyor. Ürün ayrıca kişinin nabzını ölçerek, iletişim halinde olduğu sağlık birimlerine ileten bir cihaz da içeriyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ