Deniz ÇİÇEK/GAZETE HABERTÜRK
Türk Telekom CEO’su Rami Aslan, Rekabet Kurumu’nun, sabit hatta “ev avantaj” tarifeleri yoluyla piyasayı sıkıştırdığı gerekçesiyle Türk Telekom hakkında açtığı soruşturmada, sözlü savunma yaptı. Aslan, sabit telefon pazarının zaten çok küçüldüğünü belirterek, internet üzerinden yapılan telefon görüşmelerinden yakındı. Aslan, “Artık bu geleneksel servislerin yerini internet üzerinden hizmet veren OTT (over the top) servisler aldı. Skype, Facebook, WhatsApp gibi şirketler operatörlerin yerini alıyor. Pazarı bozuyorlar” diye konuştu.
‘MOBİL SESİN YERİNİ ALIYORLAR’
Rekabet Kurulu’nda dün Türk Telekom’un sabit telefon tarifeleri ile rekabet ihlalinde bulunduğu iddiası üzerine açılan soruşturmada, sözlü savunma toplantısı yapıldı. Aslan, sabit telefon hizmetlerinin küçüldüğünü belirterek, mobil iletişim uygulamaları olan OTT’lerden yakındı. Aslan, “OTT’ler sabit ve mobil gibi geleneksel servislerin yerini alıyor. Skype, Facebook, WhatsApp gibi şirketler, operatörlerin yerini alıp pazarı bozucu dengeler getiriyorlar. Pek çok ülkede yüzde 55-60 oranında mobil sesin yerini alıyorlar” dedi. Aslan, soruşturmadaki iddialara da yanıt vererek, “Türk Telekom’un payı artık yüzde 30. Düzenlediğimiz kampanyanın etkisi de oldukça düşük. Fiyat sıkıştırması söz konusu değil. Türk Telekom artık etkin oyuncu değil” dedi.
'TÜRK TELEKOM KORUNUYOR'
Toplantıda şikâyetçi sıfatıyla söz olan Vodafone temsilcisi Avukat Yılmaz Aslan, 2013’te yaptıkları şikâyetin soruşturmasının yeni yapılmasına tepki gösterdi. Yılmaz “Rekabet Kurumu’nun varlık sebebi, hızlı şekilde ekonomik sorunlara el atılmasını sağlamaktır. Siz tüm şikâyetlerimizi reddediyorsunuz ancak mahkemeye gidiyor ve mahkeme ‘eksik inceleme’ nedeniyle bozup geri gönderiyor. Bu da bizde sanki Türk Telekom korunuyor izlenimi yaratıyor. Rekabet Kurumu tarafsız ve bağımsız bir kurum. İkimiz de yabancı sermayeli Türk şirketiyiz. Tek farkımız onların adında Türk var. Türk hukuku karşısında aynıyız” diye konuştu.
KONUŞMA YERİNİ MESAJA BIRAKTI
Facebook’un başını çektiği en popüler yedi sosyal medya şirketinin toplam kullanıcı sayısı 4.5 milyara ulaşıyor. Kullanıcıların telefonla konuşmak yerine birbirleriyle mesajlaşması ise en çok telekom şirketlerini etkiliyor. Telekom şirketleri iletişim altyapısı için milyar dolarlık yatırımlar yaparken, asıl kazancı hazır altyapıları kullanan sosyal medya ve internet şirketleri elde ediyor.
MOBİL GÖRÜŞME % 100 ARTTI
Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Demir, sabit sesin eridiğini söyledi. Demir pazarda mobil görüşme yüzde 100 artarken, sabit telefonların yüzde 40 küçüldüğüne dikkat çekti.
Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.