Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Lenovo bükülebilir ekranlı telefon yaptı - Teknoloji Haberleri
        1

        Teknoloji dünyasını heyecanlandıran haber Çin'den geldi.

        2

        Xiaomi'nin bükülebilir ekrana sahip akıllı telefonundan ilk görüntüler yayınlandı.

        3

        Daha önce LG'nin G Flex serisiyle kavisli telefonlar hayatımıza girmişti ancak bükülebilir ekran bir ilk niteliğinde.

        4

        Ancak Xiaomi bu alanda çalışmalar yapan tek şirket değil. Bloomberg'in şirkete yakın kaynaklara dayandırdığı iddiasına göre, Note 7b ile başı ağrıyan Samsung da bükülebilir ekran teknolojisi üzerinde çalışmalar yapıyor.

        5

        İŞTE BÜKÜLEBİLİR ÜRÜNLER

        6

        Panasonic en son buluşu olan esnek pili, esnek ekranlar, 3D yazıcı ile üretilmiş elektronik parçalar ve gittikçe küçülen işlemci üniteleri ile birlikte kullanıldığında büyük bir buluş olma potansiyeline sahip. Bu piller sayesinde, esnek akıllı telefonlar da artık hayal olmaktan çıkabilir.

        7

        Panasonic'in paylaştığı verilere göre esnek pil, 25mm yarıçapına ve en fazla 25 derece açıya kadar, 1.000 defa bükülebiliyor ve şarjının yüzde 1'ini bile kaybetmiyor. Bu esnekliği koruyabilmesi için pil, sızıntıları ve aşırı ısınmayı engelleyen özel bir dış kaplama ile korunuyor.

        8

        Maalesef, esnek olan tüm yeni teknolojiler gibi, bu pilin de bir akıllı telefonu destekleyebilmesi için daha da geliştirilmesi gerekiyor. Şu an esnek piller sadece 17.5 mAh ve 60 mAh arasında şarj taşıyabiliyor. Bu şu an kullandığımız 3.000 mAh pilli akıllı telefonlardan çok uzak. Ancak şimdilik bu şarj kapasitesi bir çok elektronik aksesuara yeterli olacaktır.

        9

        Şimdilik Panasonic'in hedefi akıllı kıyafetler, akıllı kartlar ve anahtar kartları. Başlangıç aşaması olarak hedef küçük görünse de gelecekte bu teknoloji daha büyük elektronik cihazlar için kullanılabilir hale gelecektir.

        13

        Bu telefon, tıpkı bir kol saati gibi bileğe takılabiliyor!

        14

        Henüz Lenovo tarafından ismi açıklanmayan telefon bileğe takıldığında aynı şekilde çalışmaya devam ediyor.

        15

        Yüksek çözünürlükteki ekranıyla dikkat çeken telefon, aslında ağırlığı biraz daha artan ve bilgisayarları bileğe getiren yenilikçi bir oyuncak.