Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Google'ın hayal kırıklığı yaratan projeleri - Teknoloji Haberleri
        1

        Yaklaşık 20 yıllık tarihinde onlarca yeniliğe imza atmak için sayısız projeye start veren teknoloji devinin başarısızlıkları da büyük oldu. İşte Google'ın hayal kırıklığı yaratan projeleri...

        2

        Akıllı bir televizyon üretmek için düğmeye basan Google, Intel, Sony ve Logitech gibi firmalarla işbirliğine gitti. 2010 yılının en çok konuşulan projelerinden biri olan Google TV projesine 2014 yılında son verildi.

        3

        Akıllı gözlük denince akıllara ilk gelen proje olan Google Glass'ın akıbeti de pek parlak olmadı. Hala geliştirme aşamasında olan akıllı gözlüğün geleceği belirsizliğini koruyor.

        4

        Google'ın Project Ara isimli çalışması kapsamında üretilen ve modüler yapısıyla, piyasadaki akıllı cihazlardan oldukça farklı bir kullanım deneyimi sunması beklenen cihazı pek çok kişiyi heyecanlandırmıştı. Ancak şirket bu projeyi de eylül ayında rafa kaldırdı.

        5

        Google'ın sosyal medya platformu Google + beklentiyi hiçbir zaman veremeyen projelerden biri. Googel'ın mikro blog devi Twitter'ı satın almak için girişimlerde bulunduğu iddiaları göz önünde bulundurulduğunda bu projenin de ömrünün sonuna doğru yaklaşmakta olduğunu söylemek mümkün. Google, büyük umutlarla ve e-posta alışkanlıklarını değiştireceği iddiasıyla 2010'da hizmete soktuğu Wave servisi aynı yıl beklentileri karşılayınca apar topar kapatıldı.

        6

        Ancak bu tür başarısızlıklar konusunda Googel rakipsiz değil. Microsoft'tan Pepsi'ye büyük markaların en başarısız ürünleri adeta sektördeki rakipleri için ders niteliğinde. İşte o ürünlerden bazıları...

        7

        Ford'un 400 milyon dolar yatırım yaptığı araba 1957'de üretime başladı. 1960'ta ise üretim durdu.

        8

        Sony Betamax'ler VHS ürünleri karşısında fazla dayanamamıştı.

        9

        80'lerin başında Pepsi'nin gölgesinde kalmaya başlayan Cola yeni bir formül geliştirerek Pepsi'ye yakın bir tad yaratmaya çalıştı. Fakat bu girişim başarısızlıkla sonuçlandı.

        10

        1 yıl raflarda kalan Pepsi A.M. kahvaltıda Pepsi içmek isteyenler için piyasaya sürülmüştü.

        11

        Apple'ın her zaman bu kadar başarılı olmadığının göstergesi olan bu ürün 700 dolara piyasaya sürülmüştü.

        12

        Bill Gates'in eşi Melinda'nın yönetiminde geliştirilen proje 1995'te piyasaya sürüldükten 1 sene sonra geri çekildi.