Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Bilişim Bu teknoloji Final Four'da ilk defa kullanılacak - Teknoloji Haberleri
        1

        Ülkemizden Fenerbahçe basketbol takımımızın da mücadele edeceği Turkish Airlines EuroLeague Final Four’da hakemlerden biri adeta üzerine teknoloji giyecek(!) Son 4 takımın yarın başlayacak olan heyecan dolu basketbol karşılaşmalarında Avrupa’nın en büyüğü belli olacak.

        2

        Futbolda Şampiyonlar Ligi’nin Basketboldaki yakası diyebileceğimiz Turkish Airlines EuroLeague’in finalinde, sahadaki hakemlerden birisi 360 derece görüntü yakalayabilen giyilebilir vücut kamerasıyla maça çıkacak.

        3

        İspanya menşeli FirstVision şirketinin, sporcular ve hakemler için geliştirdiği özel forma ilk kez Final Four’da resmi olarak sahaya çıkmış olacak. 360 derece kayıt yapan forma kamerayla kaydedilen görüntüler, daha sonra saha kenarı kameralarının da kayıt ettiği görüntülerle birlikte Euroleague.net adresinden hayranlar için sunulacak.

        4

        Önümüzdeki Pazar sahaya inecek olan teknolojik hakemin görüntülerini bazı şanslı seyirciler ile basın mensupları cardboard (kartondan yapılan VR gözlükleri) ile sanal gerçeklik aleminde gerçek zamanlı izleyebilecekler.

        5

        FirstVision CEO’su Roger Antunez, sanal gerçekliğin sporseverlere geleneksel yayıncılığın çok ötesinde yepyeni heyecanlar katacağını ve aksiyonun içinde olmalarını sağlayacağını söylüyor.

        6

        360 derecelik teknoloji ile EuroLeague’de hiç görmediğimiz açılardan basketbol seyir keyfi yaşayabileceğiz ve tartışmalı pozisyonlar için elimizde artık daha fazla veri olacak.

        7

        #Fener4Glory hashtag’iyle sosyal medyada zafere göz diken Fenerbahçe’nin mücadele edeceği Final Four’da bu yıl, şimdiye dek hiç olmayan görüntüler yeni teknoloji sayesinde seyredilebilecek.

        8

        Videoda örneği görülen çalışma için hakemlerden birinin giyeceği kamera forma aynı zamanda yayın da yapabilme özelliğine sahip. 360 derece saha görüntü deneyimini sayfadaki videoda etrafa tıklayarak görebilirsiniz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ