Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Oyun Deprem için en iyi mobil uygulamalar - Teknoloji Haberleri
        1

        Bu sabaha karşı Ege'yi sallayan deprem herkesi korkuttu.

        2

        Bugüne dek telefon hatlarının ve mobil şebekelerin bir deprem anında konuşma konusunda sıkıntı yaşattığın hepimiz tecrübe etmişizdir.

        3

        Ancak mobil uygulamalarla depremlerden haberdar olabilir, telefon edemediğiniz anlarda iletişim kurabilir, aileniz ve sevdiklerinizin nerede olduğunu harita üzerinde görebilirsiniz. Hatta, depremleri önceden tahmin eden bir uygulamayla, hayatınızı dahi kurtarabilirsiniz.

        4

        AFAD

        Her türlü afet ve acil durum konusunda sosyal medyada bilgilendirici videolara yer veren AFAD, geliştirilen mobil uygulama üzerinden ülkemizde ve yakın çevrede gerçekleşen depremleri anında bildiriyor.

        5

        iOS ve Android versiyonları bulunan uygulamada son depremler sekmesinde büyük-küçük ülkedeki tüm depremler tarih sıralamasına göre takip edilebiliyor.

        6

        Ayrıca sol üstte yer alan menüye tıkladığınızda dünyadan depremler sekmesinde adından anlaşıldığı üzere yaşanan depremlerin yeri ve richter ölçeğine göre büyüklüğü ile tarihine ulaşabiliyorsunuz.

        7

        Deprem sorgulama menüsü de bulunan uygulamada arşiv büyüklüğü nedeniyle yalnızca son 1 yıllık depremlere dair arama yapabiliyorsunuz. 1996 yılında yapılan deprem bölgeleri haritası güncel değilse de bilgi amaçlı kullanılabiliyor.

        8

        Devletin afetlerle ilgili en yetkin kurumlarından olan AFAD'ın uygulamasında yer alan "Depremi hissettiniz mi?" sekmesi ise depremin etkileri hakkında bilgi toplamak ve bilimsel verilere katkı sağlamak amacıyla eklenmiş.

        9

        Burada telefonunuzun bulunduğu konuma erişen uygulama, yaşanan bir deprem varsa size çeşitli ön tanımlı sorular yöneltiyor.

        28

        GPS özelliğini kullanarak konum bilgisini takip eden uygulama, oluşturduğunuz çemberlerdeki herkesin konumunu görmenizi sağlıyor.

        29

        Uygulamayı, çevredeki kişiler ev ya da işyeri gibi konumlara ulaştığında da size haber vermek üzere ayarlayabilirsiniz.

        30

        İçerisindeki acil durum tuşu ve sohbet özellikleri sayesinde ihtiyaç anında mesajlaşmak ve yardım istemek de mümkün.

        34

        MyShake

        Berkeley Üniversitesi'nde sismologlar ve uygulama geliştiricilerin bir araya gelmesi, harika bir sonuç ortaya çıkartmış.

        35

        Telefonun ivmeölçerine, yani hareket ölçen algılayıcısı, yakındaki deprem aktivitelerini algılayabiliyor.

        36

        Böylece deprem konumu ve büyüklüğü gerçek zamanlı olarak keşfediliyor ve bilgiler sismologların incelemesi için merkezî bir veritabanına aktarılıyor.