Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil Essential Phone, Android 7.1.1 Nougat ile geliyor - Teknoloji Haberleri
        1

        1989'da Apple'da çalışırken iş arkadaşları tarafından 'Android' olarak çağrılan Andy Rubin'in hayatını bu lakabın değiştiğini söylemek mümkün.

        2

        Günümüzün en popüler mobil işletim sisteminin yaratıcısı olan Andy Rubin, şirketini 2005'te Google'a sattıktan sonra da teknoloji dünyasından kopmadı.

        3

        Google'a Mobil ve Dijital İçerikten Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı olarak girdi. 2013 yılında bugün Google CEO'su olan Sundar Pichai, Android'i devralırken, Rubin de şirketin robotlarla ilgili departmanının başına geçti. Ancak buradaki dönem uzun sürmedi ve 2014'te Google'ı bıraktı.

        4

        Teknoloji startup'ları için kuluçka merkezi olan Playground Global'ı kurdu. Redpoint Ventures adlı yatırım şirketinin ortaklarından birisi oldu. Daha önce Android'in yanı sıra Danger adlı şirketin de kurucu ortağı olan Rubin, eşi Rie ile Voyageur du Temps adlı bir pastanenin de sahibi ve işletmecisi.

        5

        Rubin'in Essential Products adlı şirketinin ilk ürünü, Essential Phone PH-1 oldu. Bir süredir özellikleri konuşulan cihaz, satışa çıktı. Ancak bazı yönleriyle, diğer cihazlardan oldukça farklı.

        6

        Neredeyse her akıllı telefon üreticisi, Android kullanan cihazlarında kendine özel bir kullanıcı arayüzü kullanıyor. Bu da bazı telefonlara hoş özellikler katsa da, farklılaşma uğruna genelde yavaş çalışan bir sistem ortaya çıkartıyor.

        31

        Cihazın ön yüzünde 8 MP'lik bir kamera bulunuyor. Ekranın tam üst ortasına yerleştirilen kamera, bu sebeple selfie'lerin telefonu eğmeden kolayca çekilmesini sağlıyor.

        32

        İnce çerçevelere sahip cihaz biraz ısınıyor, fakat bazı telefonlar gibi el yakmıyor.

        33

        Suya dayanıklılık özelliği olmaması da üzücü. Artık birçok cihaz sıçramalara ve suya dayanıklı oluşu sebebiyle özellikle yaz aylarında rahatça her yerde kullanılabiliyor.