Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm "Uludağ Türk turizmine hizmet etsin yeter" - Turizm Haberleri

        Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün, Türkiye'nin önemli kayak ve kış turizmi merkezlerinden Uludağ'a kış sporları için tesis yapmaya yönelik bir projesi bulunmuyor.

        Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ilk kayak merkezi olma özelliği taşıyan Uludağ'da Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilmek istenen yeni düzenlemelerle ilgili detaylı bilgiye sahip olmadıklarını söyledi.

        Bursa'da yapılacak yeni stada ilişkin Büyükşehir Belediyesi'ne gerekli desteği verdiklerini dile getiren Akgül, yine bu kentte olimpik ölçülerdeki yüzme havuzunun tamamlandığını, ayrıca uzun süredir temel aşamasında olan Nilüfer Spor Salonu'nun bitirilmesi için de çalışmaların başladığını vurguladı.

        Akgül, spor salonunu 2 yıl içinde bitirmeyi planladıklarını, proje için gerekli mali kaynağın da hazır olduğunu dile getirerek, ''Artık biz hazırladığımız projeleri en fazla 2 yılda bitiriyoruz. 1 veya 1,5 yılda biter ama biz yine de '2 yılda biter' diyoruz'' dedi.

        Türkiye'nin önemli kayak ve kış turizmi merkezlerinden Uludağ'a ilişkin hazırladıkları bir proje bulunmadığını ifade eden Akgül, ''Uludağ'la ilgili hazırlanan geniş planla ilgili fazla bir bilgim yok. Uludağ'a ilişkin kış sporları ve kayak eğitim merkezi gibi bir düşüncemiz bulunmuyor. Uludağ Türk turizmine hizmet etsin, o bize yeter'' diye konuştu.

        Yunus Akgül, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile çok yakın ilişki içinde olduklarının altını çizerek, şunları kaydetti:

        ''Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin spora önemli katkıları var. Havuz ve spor salonları yapıyorlar. Bu tesisler yapılırken birlikte çalışıyoruz. Bursa'ya yapılacak yeni statla ilgili önemli çalışmalarımız oldu. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin, Uludağ'a bir kayak tesisi talebi olursa seve seve yerine getiririz. Ancak dediğim gibi bizim Uludağ için bir projemiz veya tasarrufumuz yok.''

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ