Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Ruslar da geldi! - Turizm Haberleri

        Mersin Turizm İşletmecileri Derneği (MERTİD) Başkanı Murat Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 321 kilometrelik sahil şeridi ile turizmin parlayan yıldızı Mersin'de, Ramazan Bayramı tatili için rezervasyonların dolduğunu bildirildi.

        Kentin, tarihi ve doğal güzellikleriyle bütün dikkatleri üzerine çektiğini, Ortadoğu ve birçok Arap ülkesinin yanı sıra Rus ve Tatar turistlerin de ilgi gösterdiğini belirten Demir, ''Mersin, tarihi ve doğal güzellikleri ile gerek yerli gerekse yabancı turistlerin cazibe merkezi oldu. Kentimizdeki bütün otellerde rezervasyonlar aylar öncesinden yapıldı ve doluluk oranı şu an yüzde 100'ü buldu'' dedi.

        Demir, bu yıl Ortadoğu'da yaşanan gerginlikler yüzünden yeterince Arap turist gelmese de, Mersin'in Arapların turizm üssü olduğunu, hedeflerinde ise Avrupa ülkeleri bulunduğunu belirterek, ''Mersin, 321 kilometrelik sahil bandı, el değmemiş koyları ve tarihi dokularıyla turizm pastasından her geçen gün daha fazla pay almaya başladı. Mersin sahillerinde yerli turistlerin yanı sıra yurt dışından gelenlerin sayısında artış olduğunu görmek bizi sevindiriyor'' diye konuştu.

        Turizm sezonunun son dönemlerinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini dile getiren Demir, bölgede tatil yapan turistlerin gönlünce eğlenip, bölgeden mutlu ayrılmaları temennisinde bulundu.

        OTEL YÖNETİCİLERİNİN YÜZÜ GÜLÜYOR

        Geçtiğimiz yıllarda özellikle bölgeye akın eden Arap turistlerle yüzü gülen Mersinli işletmecilerin bu yıl da yerli ve özellikle Rus ve Tataristan başta olmak üzere dünyanın değişik ülkelerinden gelen turistler, geleceğe daha da umutla bakmalarını sağladı.

        Sinan İnşaat ve Neoplis Park Otel Yönetim Kurulu Başkanı Adem Yükselgüngör, Mersin'de bu sezon Rus turist bereketi yaşandığını söyledi.

        Yükselgüngör, işletmelerinin tamamının yerli ve yabancı turistle dolu olduğunu, bu durumun da kendilerini yeni yeni yatırımlara teşvik ettiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

        ''Mersin turizmi çok zengin alt başlıklara sahip. Mersin'de turizmin her çeşidi yapılabilir ve her çeşidi sürdürülebilir. Türkiye'de çok az kente nasip olan bu zenginlik, çok önemli bir potansiyeldir. Türkiye'de, turizmde anlamlı bir gelişme çizgisi var. Gelişen pazarlarda Türkiye artık turizmde başa oynuyor. O nedenle önümüzdeki dönemlerde Türkiye, turizmde dünyanın parlayan yıldızı. İnanıyorum ki, Mersin'i yeni keşfeden ve aralarında milletvekillerinin de bulunduğu Rus ve Tatar turistler, önümüzdeki yıllarda bizim gönüllü turizm elçimiz olacaklar ve yeni yeni turistleri bölgemize getirecekler.''

        Altınorfoz ve Martı Otel Genel Müdürü Veli Akça ise, Ramazan'da iç pazarda yaşanan düşüşü, bayram döneminde telafi ettiklerini belirtti.

        Otellerinin bayram süresince yüzde 100 doluluk yakaladığını vurgulayan Akça, yerli ve yabancı turistleri ağırlayarak, bayramda yüzlerin güldüğünü kaydetti.

        Tesislerin şu an yerli ve yabancı turist ile dolu olduğuna dikkati çeken Akça, Mersin'in son zamanlarda turizmde büyük mesafeler kat ettiğini belirterek, keşfedilmeyi bekleyen sahil bandının yanı sıra, tarihi ve doğal güzellikleriyle ilgi gören kentin, yerli ve yabancı turist sayısında her geçen gün yaşanan artışın kendilerini sevindirdiğini söyledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ