Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Facebook, Willendorf Venüsü heykelini sansürlediği için özür diledi - Teknoloji Haberleri

        Tarih öncesi çağlarda kadının doğurganlığının sembolü olarak, bilinmeyen bir sanatçı tarafından yapılan Willendorf Venüsü heykeli, Facebook ekibi tarafından “uygunsuz” bulunarak sansürlendi.

        Yaptıkları hatadan dolayı özür dileyen Facebook sözcüsü, "Reklam politikalarımız çıplaklığa veya ima edilen çıplaklığa izin vermiyor ancak heykeller için bir istisnamız bulunuyor. Bu sebepten bu görsel ile kullanılan reklamın onaylanması gerekirdi” dedi.

        İtalyan sanat aktivisti Laura Ghianda tarafından geçtiğimiz aralık ayında fotoğrafı paylaşılan Willendorf Venüsü heykeli, kısa sürede büyük kitlelere ulaşmış ancak sonrasında Facebook tarafından sansürlenmişti.

        REKLAM

        11 cm boyunda olan heykelin tarih öncesi çağlardan Yontma Taş Devri’nde (M.Ö 24.000 - 22.000) yapıldığı tahmin ediliyor.

        20. yüzyılın başında Avusturya’nın Willendorf kentinde gerçekleştirilen demir yolu inşaatı sırasında bulunan ve ismini buradan alan heykel, Viyana Ulusal Tarih Müzesi'nde sergileniyor

        Heykelin Facebook tarafından sansürlenmesi üzerine Viyana Ulusal Tarih Müzesi’nden yapılan açıklamada, "Bırakın da Venüs çıplak olsun! Heykel vücudunu 29 bin 500 yıldır kıyafetleri olmadan tarih öncesi doğurganlık sembolü olarak gösteriyor.” denildi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ