Galalatasaray, 5 kırmızı kartın çıktığı, 2 golün geçersiz sayıldığı maçta Kayserispor'u deplasmanda 3-2 mağlup etti. Sarı-kırmızılıların teknik direktörü Fatih Terim maç sonrasında sert açıklamalar yaptı.
Terim'in maç sonu açıklamaları şöyle:
"Çok renkli, elektrikli, giden-gelen, seyri güzel bir maç oldu. 3 puan için çok mutluyum. Galatasaray takımı böyle goller yememeli. Daha iyi olacağımız kesin de... Bu atmosfer yaratıldı. Geçen sezon Galatasaray yalnızlaştırılmaya çalışılıyor diye bir ortam vardı."
"BU SENE PROFESYONEL İŞLER VAR"
"Geçen sene örgütlü amatör ve organize işler var demiştim. Bu sene profesyonelce yapıyorlar. Sözlerime alınmışlar demek ki artık profesyoneller."
TARAFTARA SESLENDİ!
"Bunların tek ilacı vardır, Galatasaray olarak bir bütün şeklinde durabilmek."
"Galatasaray 2 maç kazanamadı, hiç yabancı konusu var mı? Aklıma geldi. Mesela kazanalım şimdi yabancı konusu yeniden gündeme gelir"
BASIN TOPLANTISI
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Süper Lig'de İstikbal Mobilya Kayserispor'la çok enteresan bir maç oynadıklarını söyledi.
Tecrübeli teknik adam, Kayserispor'u 3-2 yendikleri karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu.
Fatih Terim, izah etmesi çok zor bir maç oynadıklarını, bu karşılaşmayı tek başına futbolla açıklamanın yetersiz kalacağını belirtti.
Tüm bu yaşananların geçen senenin devamı olduğunu savunan Terim, "Esasında bunun için geçen seneye bakmak lazım. Bugün Galatasaray ile ilgili lehine bir şey var ise lütfen çıkıp söylesinler. Bülent Yıldırım ve Serkan Çınar gibi iki hakem alındı.
İş oradan başladı." dedi.
Terim, şunları kaydetti:
"İnsan emeğini, alın terini, çıkar ve kötülük ittifakına yem eden kim varsa elbette karşılığını birgün alacaktır. Bu iki hakem de itibarlı hakemlerdir ama siz bunu böyle hazırlarsanız. Geçen seneden itibaren düşmanlar bizim adımıza dost oldular. Galatasaray'ın yalnızlaştırılmasına yönelik bir algı süratle yapılıyor. Ancak geçen sene ben hatırlarsanız 'organize ama amatör bir kötülük var' demiştim. Herhalde benim amatör lafıma alınmış olacaklar ki bu sene çok profesyonel hamleler görüyoruz. Galatasaray camiasına sesleniyorum. Bunun karşısında bütün olmak lazım. İçeride sıkıntıya sebebiyet vermeden dışarıya bir bütün halinde karşı durmalıyız. Bakın tüm maçlara. Bugün mesela maçta Galatasaray adına bir şey yok ama öyle bir şey var ki, emek boşa, bu kadar mesai, ömür tüketme, fedakarlık, mücadele boşa sayılıp başka algılar oluşturulmaya çalışılıyor."
Maçta savunma hatalarından kaynaklanan 2 gol yediklerini ifade eden Terim, şunları söyledi:
"Bugün çok güzel, çok enteresan maç oldu. Hiç pozisyon yokken kendi hatalarımızdan gol yedik. Kaybedebilirdik de. Kayserispor da kendinden beklendiğinden daha da iyi mücadele etti. Biz kazandık ama yine söylüyorum bu sene profesyonel hamleler görüyoruz. Oyunun taktik bölümüne gelince Diagne ilk yarı merkezde hareket adına bize katkı sağlayamayınca oyundan aldım. İki beki oyundan aldık. Ömer Bayram maçın iyilerindendi. Sonuçta Adem de iyi iş yaptı. Üç puan bizim için önemliydi. Çünkü puanlar telafi edilir ama oyun telafi edilmez. O yüzden oyunumuzun üstüne katarak devam etmeliyiz. Şampiyonlar Ligi'nde de ihtiyacımız olacak. 3 puan adına çok sevinçliyim. Ümit’in atılması, tribündeki bazı antrenörlerimizin başına gelenler çok hoş değil."
"BÜYÜK BAŞARILARIN BÜYÜK TAKIMLARI YENEREK GELDİĞİNİ BİLEN BİR KULÜBÜZ"
Şampiyonlar Ligi kurasını da değerlendiren Terim, "İki tane 1 milyarlık bütçeli takımdan bahsediyoruz. Bir tanesi Real Madrid tüm zamanların bu kupayı en fazla kazanan takımı. Diğeri de PSG, son takım bile 23 milyon harcadı. Bizim tüm harcadığımız 5,6,7 milyon, zaten alma durumumuz da yok." diye konuştu.
Galatasaray'ın bu gruptan en iyi sonucu almak için mücadele edeceğini dile getiren Terim, şöyle konuştu:
"Bu takımların ne olduğunu ifade edelim ondan sonra da duygularımızı açıkça söyleyelim. Bu ikisi de çok büyük takım bunu kabul edelim, bütçesiyle, oyuncularıyla, hocalarıyla büyük takım. Biz büyük başarıların büyük takımları yenerek geldiğini bilen bir kulübüz. Hiçbir maç da sahanın dışında kazanılmıyor. Maçtan önce de kazanılmıyor. Tabii ki en iyisini yapacağız, elimizden gelenin en iyisini yapacağız, kimseye boyun eğmeyeceğiz bunlar ayrı bir şey. Her takım Avrupa’da iyi. Ancak Galatasaray takımı buradan en iyi sonucu almak için mücadele edecek. Kaybetmek bu grupta kolay, kazanırsak bir olay olur. Dolayısıyla biz olay tarafını seçmeye gideceğiz."
"SADECE BİZİM SANTRFOR İHTİYACIMIZ YOK"
"Falcao transferinin gündemde olması Diagne'nin performansını etkiliyor mu?" sorusuna Terim, Diagne'ye her zaman şans tanıdığını söyledi.
Transfer yapmanın zor olduğunu aktaran Terim, şu ifadeleri kullandı:
"İnanın bana hiç kolay yolda değiliz. Herhangi bir oyuncuya verecek paramız yok, satmadan alamıyoruz diye bir kaide var. Bir oyuncu kendisinin mevkisinden bir oyuncu gelmesinden rahasızlık duyabilir. Her şeyi de buna bağlamamak lazım. Rahatsızlık duyuyorsa ikişer, üçer, birer atar. Ben Diagne'yi koydum. Profesyonel bir hayat var. Sadece onun için değil yarın başka arkadaşlarımızla da yollarımızı ayırabiliriz. Onun için başkanımızın ve yöneticilerimizin süre sonuna kadar gereğini yapacağına inanıyorum. Sadece bizim santrfor ihtiyacımız yok onu da inşallah pazartesi akşamına kadar yine halledeceğiz. Bir sürpriz yapabilir miyiz, evet, hiç kimse olamayabilir mi, olmayabilir, alışkın mıyız, evet, oynar mıyız, oynarız. Hiç kolay değil bir yandan borç öde bir yandan UEFA'nın normları, bir yandan transfere git."
Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.