Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe, Benfica'yı elemesi durumunda PAOK-Spartak Moskova eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak! Sarı-lacivertliler için hesap kapatma zamanı! - Fenerbahçe Haberleri
        1

        Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Benfica ile tyarın karşı karşıya gelerek Devler Ligi grupları için kapıyı aralamaya çalışacak.

        2

        Sarı Kanarya, Benfica'yı elemesi halinde gruplara katılabilmek için bir eleme turu daha oynayacak.

        3

        3. ön eleme turunda Fenerbahçe - Benfica eşleşmesinin dışında, Slavia Prag-Dinamo Kiev, Standart Liege-Ajax ve Paok-Spartak Moskova eşleşmeleri oluşmuştu. Slavia Prag-Dinamo Kiev ve Fenerbahçe-Benfica eşleşmelerinin galipleri kurada seribaşı olarak yer aldı.

        4

        UEFA'nın aldığı karar nedeniyle Ukrayna ve Rus takımları birbirine rakip olamıyor. Bu yüzden Slavia Prag-Dinamo Kiev eşleşmesinin galibi ile PAOK-Spartak Moskova eşleşmesinin galibi eşleşemedi.

        5

        Sonuç olarak Fenerbahçe turu geçmesi halinde PAOK-Spartak Moskova maçlarının galibi ile Şampiyonlar Ligi'ne katılmak için play-off mücadelesi verecek.

        6

        Şampiyonlar Ligi Play-Off müsabakalarında ilk maçlar 21-22 Ağustos'ta, rövanşlar ise 28-29 Ağustos tarihlerinde oynanacak.

        7

        BENFICA'DAN SONRA BİR İNTİKAM ŞANSI DAHA

        Fenerbahçe, Avrupa Ligi yarı finalinde elendiği Benfica'yı saf dışı bırakarak 2013'teki eşleşmenin rövanşını almak istiyor.

        8

        Sarı-lacivertliler, Benfica'yı elerse yine bir intikam şansı doğacak. Fenerbahçe, eşleşme ihtimali bulunan PAOK ve Spartak Moskova'yla daha önce karşılaşmış ve iki elemeden de eli boş dönmüştü.

        9

        Fenerbahçe, 2010-11 sezonu başında UEFA Avrupa Ligi play-off turunda PAOK'la karşı karşıya gelmişti. 19 Ağustos'ta Yunanistan'da PAOK'a 1-0 mağlup olan sarı-lacivertliler, rövanşta da istediği sonucu elde edememişti. Sarı-lacivertliler, Kadıköy'de rakibiyle 1-1 berabere kalmıştı.

        10

        2012-13 sezonunda Şampiyonlar Ligi2nde 3. ön eleme turunda Romanya'nın Vaslui takımını eleyen Fenerbahçe, play-off turunda Spartak Moskova ile eşleşmişti.

        11

        İlk maçta Rusya'da rakibine 2-1 mağlup olan sarı-lacivertliler, Kadıköy'de rakibiyle 1-1 berabere kalıcna gruplara kalmayı başaramamıştı.

        12

        Fenerbahçe, son yıllarda Avrupa kupalarında deplasman karnesini düzeltti.

        13

        Genel olarak Avrupa kupalarında deplasmanda iyi sonuçlar elde edemeyen sarı-lacivertliler, 2010 yılından bu yana ise dış sahada performasını artırdı.

        14

        Fenerbahçe, son 8 yılda Avrupa'da deplasmanda oynadığı 28 maçın 18'ini kaybetmedi. Sarı-lacivertliler bu maçlarda 10 galibiyet, 8 beraberlik alırken, rakiplerine 10 kez de yenildi.

        15

        Fenerbahçe, Avrupa kupalarındaki resmi maçlarda dış sahada aldığı 27 galibiyetin 10'u da son 8 yılda elde etmiş oldu.

        16

        Fenerbahçe, Avrupa kupaları tarihinde deplasmanda bugüne dek 111 maçta 62 yenilgi aldı. Yaptığı 111 maçta sarı-lacivertli ekip ayrıca 27 galibiyet ve 22 beraberlik alarak sahadan ayrıldı. Fenerbahçe, deplasmanda rakip filelere 114 gol atarken, kalesinde 206 gol gördü.

        17

        Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarındaki ilkleri şöyle:

        - Fenerbahçe, Avrupa kupalarındaki ilk maçını Şampiyon Kulüpler Kupası'nda 13 Eylül 1959'da Macaristan'ın Csepel takımına karşı oynadı.

        18

        - Avrupa kupaları tarihinde ilk galibiyetini 23 Eylül 1959'da Macar Csepel takımı karşısında alan sarı-lacivertliler, Türk takımlarının ilk deplasman galibiyetini de bu maçta elde etti. Fenerbahçe, Şampiyon Kulüpler Kupası 1. turunda Macaristan'da Csepel'i 3-2 yenerek kupanın dışına itti.

        19

        - Fenerbahçe, Türkiye'yi Avrupa Kupa Galipleri Kupası ve UEFA Kupası'nda temsil eden ilk takım oldu.

        20

        - UEFA Kupası tarihinin ilk golünü 1971-1972 sezonunda İnönü Stadı'nda oynanan Fenerbahçe-Ferençvaroş maçında sarı-lacivertli futbolcu Yaşar Mumcu attı.

        21

        - Fenerbahçe'nin Avrupa kupaları tarihindeki ilk golünü Can Bartu, 100. golünü İsrailli Haim Revivo ve 200. golünü Brezilyalı Fabio Bilica kaydetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ