Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe - Sivasspor maçının yazar yorumları - Fenerbahçe Haberleri
        1

        GÜRCAN BİLGİÇ: Kadıköy'de İrfan Can'ın kaçırdığı gol sırasında, arka adalesini tutmasıyla birlikte, akıntıya karşı gitmeye çalışanlara Fenerbahçe de eklendi. İki kere gelen Sivasspor, bir tanesinde fileleri bulunca, bir kez daha son hafta şampiyonluk kaybetmekten kurtuldular.

        2

        Galatasaray yenilgisiyle inanç erozyonu geçirip, paniğin ziline basan Beşiktaş'ın, kırılma maçında kazanacak oyuna sahip olmasına rağmen, kaliteyi üretememesi yenilgiyi getirdi.

        3

        Fenerbahçe'nin de yenilgisi benzer nedenlerle. Heyecan ve coşkuya, sakinliği ve aklı eklemedikleri sürece, çözüm bulmayı bırakın, sorunları yaratırsınız. Gökhan'ı da, Caner'i de geride tutup, rakibin kontrasına önlem almak akıllıca. Ama golleri yerleşmiş defansta yedi Fenerbahçe. İkinci yarı pastan vazgeçip, uzun toplara döndüklerinde zaten sonucu kabullenmişler, karşı koyacak oyun gücünü de yitirmişlerdi.

        4

        Bir rüyanın, ellerinde tutabilecekleri şampiyonluğun yine kenarındaydılar. Bu kez son maçta değil, bir öncesinde rüyadan uyandılar. Son hafta iki rakipleri yenilecek, onlar kazanacak mucizeyi yaşayacaklar. Kısacası; geçmiş olsun…

        5

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: Ölüm kalım maçlarında ölen takım! Denizli faciası, Trabzonspor faciası, play-off'ta finalde Galatasaray'a verilen şampiyonluk. Riekerink'li Galatsaray'a kupa finali kaybetme. Bunlar son maçlarda kaybedilenler.

        6

        İsmail Kartal'lı sezonda Belediye'ye kaybedilen sondan 1 önceki maçta; Kocaman'lı sezonda içeride 0-0 biten Galatasaray maçında kaçırılan şampiyonluklar var. Ligin bitimine 2 hafta kalan kaybedilen şampiyonluk da bu seferki Sivas mağlubiyeti de ilk değildir. Fenerbahçe'nin camia olarak final sendromu var.

        7

        Sivas zor ve sert bir takım. 17 maçtır yenilmiyorlar ve zor gol yiyorlar. O zaman yapılacak tek iş ne olursa olsun gol yememek olmalıydı. Fenerbahçe sezonu 3. bitirdi. Bu saatten sonra 2. lik de olmaz. Şimdi oturup iyiden iyiye düşünüp "Biz neden final kazanamıyoruz"u analiz etmek lazım.

        8

        ERCAN GÜVEN: Emre Belözoğlu’nun maçtan önceki korkusu kabusa döndü ve Fenerbahçe’nin “çalıştığı yerden gelmeyen” Sivasspor ile goller, hem hoca hem takım adına sadece hezimet değil, etkileri zamanla artacak üç vahim olayın başlangıcı oldu.

        9

        Birincisi Belözoğlu, Erol Bulut’un Kadıköy’ü açık büfe haline getirme “tekelini” elinden aldı. Trajik! İkincisi, şampiyonluktan bahsederken ikinci başladığı maçtan üçüncü çıktı ki, kazansa Beşiktaş yenildiği için şampiyonluk işten bile değildi. Trajikomik!

        10

        Üçüncüsü ise yeni sezonda teknik direktörlüğe devam etme ihtimali ortadan kalktı Belözoğlu’nun. Dramatik! Olsun… Sportif direktörlük koltuğu hazır onun. “Yeni” bir hoca bulur Fenerbahçe’ye; olmazsa “yine” hoca olur!

        11

        İLKER YAĞCIOĞLU: Fenerbahçe resmen ayağına gelen fırsatı tepti. Dün gece alınacak 3 puan, Beşiktaş'ın mağlup olması sonrası takımın son haftaya lider girmesini sağlayacaktı..

        12

        Maçın hemen başında İrfan'ın sakatlanıp çıkması F.Bahçe'nin pas oyununu olumsuz etkiledi. İki ofansif bek karşılarında Ninga ve Gradel'i görünce bırakın hücuma destek vermeyi savunmada bile çok zorlandılar. Dün gece gördük ki ön alandaki baskı sonuç vermezse Fenerbahçe'nin stoperleri çabuk oyunculara karşı çok zorlanıyorlar.

        13

        Bu bölgeye önümüzdeki sezon için takviye şart. Orta sahanın fiziksel olarak direncinin artması gerekiyor.

        14

        İrfan Can da sakatlanınca direnç iyice düştü. Bu sezon da şampiyonluk şansı artık oldukça azaldı. Ama Fenerbahçe şampiyonluğu dün gece kaybetmedi. Bundan önce iç sahada aldığı 7 mağlubiyet ile kaybetti..

        15

        ERMAN TOROĞLU: Fenerbahçe, Sivas'a karşı aynı Beşiktaş gibi direnç gösteremedi. Ama o yedek kadrosuyla daha farklı olması gerekirdi. Şu anda Fenerbahçe için olay bitti.

        16

        AHMET ÇAKAR: Dedik ya korkunç bir lig izledik başından sonuna kadar. Sadece 1 hafta kaldı. Fenerbahçe büyük bir ihtimalle hem şampiyonluğu hem de ikinciliği kaybetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ