Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe 'Futbolda Şike' davasında karar! Aziz Yıldırım ve eski yöneticiler beraat etti - Fenerbahçe Haberleri

        Yargıtay’ın bozma kararının ardından yeniden görülmeye başlanan “futbolda şike” davasında mahkeme kararını açıkladı. Mahkeme heyeti, Fenerbahçe Spor Kulübü eski Başkanı Aziz Yıldırım ve Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz’ın da arasında bulunduğu 23 kişi hakkında “şike ve teşvik” suçlarından beraat kararı verdi.

        YARGITAY KARARI USULDEN BOZMUŞTU

        Habertürk’ten Serdar Kulaksız’ın haberine göre, Yargıtay 5. Ceza Dairesi futbolda şike davasını usulden bozmuştu. Bozma kararında, aralarında Aziz Yıldırım’ın da bulunduğu 5 sanığın hükümlü oldukları için diğer sanıklardan ayrı yargılanması ve “Şike kumpası” davasının incelendikten sonra karar verilmesi gerektiğini belirtmişti.

        REKLAM

        AZİZ YILDIRIM’IN DOSYASI AYRILMIŞTI

        Bozma kararının ardından yeniden yapılan ilk yargılamada Aziz Yıldırım’ın da arasında bulunduğu 5 kişinin dosyası ayrılmıştı. Böylece “Futbolda şike” davası iki ayrı dava olarak görülmeye başlandı.

        ALİ KOÇ DURUŞMAYA İZLEYİCİ OLARAK KATILDI

        Bugün yapılan duruşmalara Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç da izleyici olarak katıldı.

        SAVCI BERAATLARINI İSTEDİ

        İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk olarak aralarında Şekip Mosturoğlu, Bülent Uygun, Mecnun Otyakmaz ve Ümit Karan’ın da bulunduğu 20 sanık ile ilgili yargılama yapıldı. Duruşmada savcı, sanıkların şike ve teşvik iddialarına yönelik beraatlarına karar verilmesini talep etti. Sanıklardan Hakan Karaahmet’in “işyeri dokunulmazlığına azmettirme” suçundan cezalandırılmasını talep etti.

        SANIKLAR BERAAT TALEP ETTİ

        REKLAM

        Savcının mütalaasının ardından sanıklar söz alarak beraatlarına karar verilmesini talep etti.

        19 SANIK ŞİKE VE TEŞVİK SUÇUNDAN BERAAT ETTİ

        Mahkeme heyeti verdiği aradan sonra 19 sanığın “şike ve teşvik” suçundan delil yetersizliğinden beraatlarına karar verdi. Sanık Hakan Karaahmet’in ise “işyeri dokunulmazlığına azmettirme” suçundan 6 bin TL para cezasına çarptırılmasına ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına hükmetti.

        AYRILAN 5 SANIKLI DAVA GÖRÜLDÜ

        İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi daha sonra aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü eski Başkanı Aziz Yıldırım’ın da bulunduğu 5 sanıklı davanın görülmesine başladı. Duruşmaya Aziz Yıldırım ile birlikte İlhan Ekşioğlu, Abdullah Başak ve Ahmet Çelebi katıldı.

        SAVCI, ŞİKE VE TEŞVİKTEN BERAAT İSTEDİ

        Duruşmada savcı esas hakkındaki görüşünü açıkladı. Aziz Yıldırım’ın da arasında bulunduğu 4 sanığın “şike ve teşvik” suçlarından beraatına karar verilmesini talep etti. Selim Kımıl ile ilgili olarak da “tehdit” suçundan cezalandırılmasını istedi.

        REKLAM

        AZİZ YILDIRIM BERAATINI İSTEDİ

        Savcının görüşünü açıklamasından sonra söz alan Aziz Yıldırım, “9 yıldır yargılanıyorum. Beraatımı istiyorum” dedi.

        ŞİKE VE TEŞVİKTEN BERAAT

        Verilen aradan sonra mahkeme heyeti kararını açıkladı. Aziz Yıldırım, İlhan Ekşioğlu, Abdullah Başak ve Ahmet Çebi’nin “şike ve teşvik” suçundan beraatlarına karar verdi. Mahkeme, Selim Kımıl’ın “tehdit” suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. “İşyeri dokunulmazlığını ihlal” suçundan ise dosyasının ayrılmasına hükmetti.

        FETHİ PEKİN'DEN AÇIKLAMA

        Fenerbahçe Spor Kulübü Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Fethi Pekin, mahkeme kararlarını basın mensuplarına değerlendirdi.

        Kararların son derece mutlu edici olduğunu ifade eden Pekin, camia olarak 9 yıldır mahkemelerde dertlerini anlattıklarını, Yargıtayın bozma kararı sonrası dava dosyasının ikiye ayrıldığını, bugün ise ayrılan iki dosyanın art arda görülüp, beraatle sonuçlandığını söyledi.

        REKLAM

        Pekin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün 9 yılı aşkındır Fenerbahçe'ye yaptığı eylemin, tuzağın, kumpasın ve haksız fillerin ortaya çıkmasının, savcılılığın mütalaasında da açık ve net şekilde ifade edildiğini belirterek, şunları kaydetti:

        "Beklentimiz de buydu. Her iki karara da 7 gün içinde itiraz edilmezse kesinleşecek. Savcının mütalaasına değinmek istiyorum. Bir hukuk dersi vermiştir. Son derece yetkin, dolu dolu, baştan beri ifade ettiğimiz her noktaya değinerek, bunun nasıl bir tuzak, nasıl illegal yollarla delillerin toplandığı, delillerin düzmece olduğu konularına değinmiştir. Aynı zamanda sanıkların beraatini talep etmiştir. Mahkeme heyeti de neticede sanıkların beraatine karar vermiştir."

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ