Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray 2018 mali genel kurulu canlı yayını - Galatasaray Haberleri

        Galatasaray'da kritik gün... Sarı-kırmızılılar, mali genel kurulda toplandı. Mustafa Cengiz yönetimi ile Dursun Özbek yönetiminin hesaplar üzerinden bir kez daha tartışmaya tutuştu. Sarı-kırmızılılarda 2017 yılının mali tabloları açıklanırken Dursun Özbek ve yönetiminin hem mali hem de idari yönden ibrası, genel kurul üyelerinin oylamasına sunuldu ve Özbek yönetimi hem idari hem de mali açıdan ibra edildi.

        İŞTE YAŞANANLAR

        Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Anadolu Auditorium Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen kongrenin genel kurul divan başkanlığına, yapılan oylama sonucunda Metin Aslan seçildi.

        Oturumun kapalı yapılması için önerge verildi, yapılan oylamada önerge kabul edilmedi.

        "YAPAMAZSAM İSTİFA EDERİM"

        İlk olarak Başkan Mustafa Cengiz, konuşma yaptı, Cengiz, "UEFA futbolla yatıp, futbolla kalkan Galatasaray'ı cezalandırmayacaktır. UEFA'ya şunları söyledik; Biz 2 yılda Galatasaray'ı başa baş noktaya getirme, 3. yılda artıya çıkarma ve 4. yılda kanatlandırma sözü verdik. Bunu yapamazsam istifa edeceğim" dedi.

        MUSTAFA CENGİZ'İN AÇILIŞ KONUŞMASI

        Sayın divan kurulu, sayın üyeler hepiniz hoş geldiniz. Değerli Galatasaraylılar, sözlerime başlamadan önce bir önceki başkanım Dursun Özbek'in olduğu kurulda yaptığım konuşmaya benzer bir konuşma yapmak istiyorum. Tarihi bir kongre yapıyoruz. Faaliyeti yapan eski yönetim, denetlemeyi yapan eski yönetim, bunu sunan yeni yönetim. Biz son divan kurulunda da açıkça ifade ettik. Eski yönetimden denetim raporu gelmemişti. Sonra divan kuruluna verdiler. Biz bu bağlamda kavgadan çekindiğimizden değil, kavga istemediğimizden eski yönetimle ilgili bir şey yapmadık. Hiçbir endişemiz yok. 2 rapor olduğu için biri denetlemenin denetlemesi gibi... Tartışmalar çıkabilir. Benim başkan olarak ricam, bütün konuşmacılar ve dinleyiciler için söylüyorum Galatasaray asaletine, vakarına yakışır şekilde davranmalıyız. Saygı esas. Galatasaray farklı olduğunu bu genel kurulda da kanıtlamalı. Hazır konuşmalara pek alışık değilim, biraz bu eziyete katlanmanızı rica ediyorum. Dün bütün gün buna çalıştık. Hatamız olursa affola.

        2 ay için konuşuyorum. 291 milyon TL nakit girişi yaptık. Eski yönetimimize 2 sermaye artırımı için teşekkür ediyorum. İkincisini biz tamamladık. 146.92 milyon TL nakit girişi yaşandı buradan.

        Futbolcu kira ve satışıyla ilgili 72.34 milyon TL nakit girişi yaşandı. Özellikle Ndiaye'den geldi çoğu.

        Yayın haklarından 20 milyon.

        En önemlisi VIP loca girişinden 9 milyon TL geldi. 2 ayda toplam 21 milyon TL'lik satış yapıldı. 21 tane loca satıldı. Ben eski yönetim kötüydü, biz iyiyiz demiyorum. Taraftarın sesi, yansıması oldu. Ben bundan gurur duyuyorum. Ben bugün varım, yarım yokum. Müthiş bir ayağa kalkış oldu. UEFA'ya da bunun sunumunu yaptık.

        Toplam nakit çıkışı 287.20 milyon TL. 35.59 milyonu vergi ve SGK. 3 günümüz vardı, bu nakdi temin ettik. Herkes dedi ki Ndiaye'yi sattınız, oradan ödediniz. Ndiaye'nin parası 1 ay sonra geldi. Hem vergi borcumuzu ödedik, hem de Dany ve Chedjou'dan gelen transfer cezamızı kaldırdık. Futbola öncelik verdik. Galatasaray ağırlıklı olarak futbol bazlı bir kulüp.Futbolculara gecikmiş ve biriken 95.97 milyon TL maaş ödemesi yapıldı. Tek günde 30'u aşkın futbolcudan temiz kağıdı aldık. Fiili ödemeyle aldık. Rakamlar ortada. 50 milyona yakın bonservis ve kira ödemesi yaptık. Kredi ödemesi de yaptık. Borcumuz 245 milyon dolar'a indi. Çünkü bu aldatıcı.

        996 milyonluk borç 980 milyona düştü. Kur artışına rağmen düştü.

        Çok özür dilerim, ağrıma gidiyor. İşadamı olarak... 11 tane factoring firmasına 34 milyon TL borç ödedik. Bunların toplamı 67 milyon TL. Yahu biz nasıl bir duruma düşmüşüz yüzde 26 faiz bandından alıyoruz. Bizi devamlı tehdit ettiler, çekinizin arkasını yazarız diye. Factoring firmaları çökerler, ümüğünüzü sıkarlar. Keşke alınmasaydı. Allah bizi bir daha factoring firmalarının eline düşürmesin. 35 milyon kredi geri ödemesi yaptık, 4 bankayla çalışıyoruz. 17 milyon da kredi kullandık. Benim kefaletim, mal varlığımı 3 milyondan fazlaymış o ortaya çıktı. 35 milyonluk kefalet verdik.

        Stadyum doluluk oranı, ayağa kalkışın göstergesi... Lafla değil. Son 3 yılın ortalamasında müthiş bir rakama geldik. Umuyorum yarın Trabzonspor maçında pik yapacağız. Umarım bu devam eder. 2 ayda doluluk oranı müthiş yükseldi. Bu da bana nasip oldu. Gururluyum.

        Mağazacılık, Yellow Friday... Müthiş bir şey. Stoklarımız çok yüksek. 23 milyona yakın stokumuz görünüyor. Bunun eritilmesi için bir start verdik. Müthiş bir aksiyon aldık taraftardan. Asla bizimle ilgili değil. Yüzde 72'lik satış artış oranı yaşandı. 2017'de toplam satış 13.1 milyon TL, 2018'de 22.5 milyon TL. Gomis'in imza gününde buz gibi havada kilometre kuyruk oldu. Bu ruhu her yerde göremezsiniz. Bu bir tek Kurtuluş Savaşı'nda oldu. O ruh, bizim lisemizde mezun verdirtmeyen o ruh, sanki sportif alanda canlanır gibi oldu. Gomis olayını görseydiniz şaşırırdınız. Binlerce taraftara tek tek imza dağıttı. 6 milyon TL'lik satış yapılmış 2 günde Yellow Friday'de. Taraftarın harcamasının namusu bende, ben de onu korurum, asla da izin vermem. Dürüst davranmaya çalışırım, dürüstüm demek ayıp. Satışlarda yüzde 72 artış var. Ortalama yüzde 65 satış artışı var. Bu bir gerçek, laf değil. Galatasaray'ın gücü bu. Bu Galatasaray'ın bana göre yüzde 10'luk gücü. Galatasaray'ın gücünün yarısını ortaya dökse kimse karşısında duramaz. Diğer kulüplerde de öyle. Ne Barcelona, ne Real Madrid, ne Manchester United... Hiçbiri deplasman tribününü dolduramıyor. Biz sadece futbolda değil, diğer branşlarda da dolduruyoruz. UEFA'ya da bunu anlattık.

        Statta antrenman olayını Fatih Terim düşündü. Brezilya'da benzeri olmuş, 30 bin ama kaydı yok. Turnikeden geçen 27 bin, 3 bin de öyle var. 30 bin taraftar. Saatlerce takımlarını desteklediler. Böyle bir taraftar dünyanın hiçbir yerinde yok. Bunu parayla yapamazsınız, kumanyayla yapamazsınız, bedava otobüsle yapamazsınız. Galatasaray böyle bir güç. 19 bin kişi de aynı gün store'u ziyaret etti.

        Bana devamlı proje soruyorlar. Aslında proje biziz, sizsiniz, kendimiziz. Günde en az 500 sayfa okumam gerekiyor. Galatasaray'ın anını yakalamak için. Gerek Ankara'da gerek İstanbul'da birçok ziyarette bulunduk. 6 bakanımızı, 6 belediye başkanımızı ziyaret ettik. Tamamı Galatasaray'ı doğrudan ilgilendiren konularla ilgilidir, beni değil, Galatasaray'ı.

        Yeni mülkler kazandırmayı planlıyoruz. Riva elimizden çıktı. İnşallah mülk kazanacağız. Yeni mülkler edinmemiz lazım. Bize bırakılanları koruyup büyütmek istiyoruz. Gelir-gider dengesini sağlamak istiyoruz. Sponsorlarla ilgili çok ciddi çalışmalarımız var. Kapalı spor salonunu sonlandıracağız en iyi şekilde. İsrafı önlemek en büyük amacımız. Ehliyet ve liyakatla doğru adamı doğru işe koymak. En önemlisi Galatasaray'da sistem oluşturmak. Ünal Aysal döneminde yapılmış değerli bir yönetmelik var. Şu an onu güncelliyoruz. Her şeyi yönetmelik ve sisteme bağlayacağız. Rastgele alım, satım olmayacak.

        Deplasmanlara yöneticilerimiz devamlı gidiyor. En önemlisi başkanlar toplantısı yaptık, belki de tarihte ilk defa. Bazı başkanlarımız katılamadı. Sayın başkanlarımdan izin aldım. Adnan Polat başkanım katılamadı. Başkanlarımdan izin aldım, Adnan Polat'la görüştüm. Bir kırgınlık var dedim. Ben iade-i itibar istemiyorum dedim. İnsan itibarını yitirirse ister bunu, öyle bir şey yok. Özür de dilemem dedi. Biz şu noktaya geldik, Galatasaray'da talihsiz bir olay sonrası, sonraki gelişmelerde sayın başkan da sert sözler söyledi. Sonra da bunu kast etmedim dedi, özür diledi. Daha sonra Yargıtay'a gitti, ibrasızlık iptal edildi. Biz şu an oylama yapamayız, hukuken açığa düşeriz. Ben şunu Galatasaray başkanı olarak küslüğün son bulmasını istiyorum. Adnan başkanım ve yöneticileri, stadı yaptılar, Riva'yı yaptılar... Hizmet yaptılar. Ben bu kırgınlığın bitmesini istiyorum. Adnan başkanımızın da aramıza katılmasını istiyorum. Loca almalarını diliyorum.

        UEFA'yı hızlıca anlatayım. UEFA şu an bizi izliyor. Çok anlattım... Belki dinlemeyen kalmamıştır. Biz UEFA'ya 2 defa sunum yaptık. UEFA, Türkiye'yi ve Galatasaray'ı kazanmak istiyor. Galatasaray'ın büyüklüğünün farkındalar. Bizim de hatalarımız ortada, bunu mertçe kabul etmeliyiz. Kimseyi suçlamıyorum. Gerçekleri ortaya koyduk. UEFA, böyle futbolla yatıp futbolla kalkan bir ulusu, Galatasaray taraftarını cezalandırmayacaktır. Vaatlerde bulunduk, çok sıkı bir ekonomik politika izleyeceğiz. Sunuma uyacağız. Bunu yapamazsam ertesi gün istifa ederim. 2 yıl sonunda Galatasaray'ı başa baş getirmeye söz verdik. 3. yılda artı sözü verdik. 4. yılda uçuşa geçme sözü verdik. En kötüye göre de biz savunmamızı yaptık. Buradan beyan ediyorum, biz yönetim olarak o sözlerin tümünü yerine getireceğiz. Her aşamada Galatasaraylıları bilgilendireceğiz. Samimiyet, şeffalık ve doğru konuşma... Ana ilklerimiz. Beni dinlediğiniz için hepinize teşekkür ediyorum.

        İBRA OYLAMASI SONRASI KONUŞMASI

        Galatasaray çok büyük bir camia. Genel kurul kendi iradesini gösterdi, biz yönetim olarak herhangi bir tavır almadık. Gerek ben gerek arkadaşlarımın konuşmaları bilgi vericiydi, taraf değildi. Biz her karara saygılıyız, mevlam ne eylerse güzel eyler. Bu ibra bir şeyi kanıtlamaz. Galatasaray Genel Kurulu, sağduyulu bir genel kurul, kavga istenmiyor. Dinamik içerisinde bir iki tatsız olay olur, sıkıntı yok. İnşallah yarın maçımızı kazanarak şampiyonluk yolunda önemli bir adımı atarız.

        İki bini aşkın üye vardı, 10 saati aşkın bir süre... Müthiş bir maraton, Galatasaray kendi değerlerine sahip çıkıyor. Bunu söylemem lazım, burada yanlış yönetmenin ibrası yapılmadı, Galatasaray kavga istemediğini gösterdi. Sportif, mali açıdan yanlışlar yapıldı. 2,5 yılda 652 milyon TL net zarar edildi, bu ibra, bu yanlışların aklandığını göstermez. Bu zarar, biz ve sonraki yönetimlerin sırtına biniyor. Biz ve önümüzdeki yönetimler, Galatasaray'ı hak ettiği yere çıkarmak.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ