Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray KİM NE DEDİ! Galatasaray Karagümrük maçının yazar yorumları - Ali Palabıyık'ın kararları - SPOR haberleri - Galatasaray Haberleri
        1

        AHMET ÇAKAR: Lens topa vurduktan sonra ayağını kaçırmayıp Yedlin'in bilerek bileğine basıyor. Sarı kart bile yok. VAR daveti de yok. İkinci yarıda Donk, Sobiech'in tabanıyla baldırına basıyor. VAR daveti ile kırmızı kart geliyor.

        2

        Aynı Ali Palabıyık'ın kafasında binlerce tilki dolaşıyor ya o da skandal bir çifte standart uyguladığını bildiğinden komedi bir penaltı çalıyor. Üstelik Karagümrüklü'yü oyundan atıyor.

        3

        Çünkü bilinçaltı Ali Palabıyık'a diyor ki, "Ey Ali, güzel Ali, çifte standartın babasını uyguladın, Galatasaray'ı kurtar." Bu skandal karar da haklı bir VAR uyarısıyla düzeltiliyor. Taraflı tarafsız herkes Ali Palabıyık üzerinden, Serdar Tatlı üzerinden Türk hakemliğine isyan ediyor.

        4

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: 2. devre tempo arttıkça Palabıyık'ın takkesi düştü keli göründü. Önce Donk'a bana göre yanlış bir kırmızı kart verdi. Çünkü Donk ve Sobiech, topa bakarak koşuyorlardı, ayakları takıldı. VAR uyarısına rağmen Donk'un faul yapma amacı olmadığını çözmeliydi.

        5

        Sonra o pozisyonda kaldı ve Kerem'e öyle bir penaltı çaldı ki evlere şenlik. VAR bir kez daha devreye girdi ve hatalı karardan döndürdü. Bitime 3 dakika kala Lyuindama'nın Mevlüt'e yaptığı yüzde yüz penaltıyı bu kez VAR da uyarmadı. Palabıyık bence iflas etti. Sezon sonuna kadar dinlenmeli.

        6

        Fatih Terim; Bana göre Aysal dönemi sonrası tarihin en geniş ve kaliteli kadrosunu kuran yönetime rağmen durum bu ise tek sorumlu teknik direktördür. Fatih Terim'in 'Fatih Hoca' devri bitmiştir. Efsanesi olduğu Galatasaray'da başka görevler alabilir. Ama hocalıktan emekliliği geldi.

        7

        ŞANSAL BÜYÜKA: Hakem Ali Palabıyık hafta boyu konuşulacak gibi... Lens‘in tabanında kırmızı karttan yanayım. Donk‘un, arkadan Sobiech’in bileğine tehlikeli biçimde basması VAR kararıyla bile olsa kırmızı kart doğru...

        8

        Gene VAR kararıyla iptal edilen Galatasaray penaltısı... Balkoveç‘in eliyle Kerem‘in sırtına hafif bir müdahalesi var. Penaltı için yeter mi? Bana göre yetmez. İptal kararı doğru...

        9

        Bundan sonra ne olur? Gözler elbette bugün oynanacak Erzurum-Beşiktaş maçında... Bugüne kadar Beşiktaş‘ın her fırsatta uzattığı çiçekleri Galatasaray elinin tersiyle her seferinde itti. Öyle olmasa son 6 maçta ancak bir galibiyet alır mıydı? Hakem yanlışları bir yere kadar... Galatasaray’ın bu sezon oynamaya ve şampiyon olmaya niyeti yok.

        10

        İBRAHİM YILDIZ: Galatasaray-Karagümrük karşılaşmasının hakemi Ali Palabıyık'tı. Evlere şenlik bir maç yönetti. Öyle kararlar verdi ki "Şaşırdık" diyemiyorum. Çünkü kararları o değil, VAR hakemleri verdi. Ali Palabıyık da uyguladı. Gerçekten inanılması zor. Faulleri görmedi. Penaltı verdi. VAR iptal etti. İkinci sarı kart yerine direk kırmızı çıkardı.

        11

        Ali Palabıyık yakayı VAR'a kaptırınca kötü maç yönetmenin yanı sıra her iki takımın da hedefi oldu. Her şeyi VAR'a bırakan, sorumluluk almayarak işin kolayına kaçan Palabıyık hakemliğini bitirdiğinin farkında değil.

        12

        Yine de yazmak da yarar var. Orta sahası değişime uğrayan sarı-kırmızılıların işi zor. Bir Taylan bile ne kadar değerliymiş bunu bir kez daha gördük. Taylan ve Onyekuru olsa sonuç çok farklı olabilirdi. Sahada ne yaptığını bilen bir tek Babel vardı.

        13

        Donk, Ömer ve Muslera'n kötü oyunu takımın bütününe yansıdı. Buna bir de kenar yönetimi basiretsizliği eklenince bir puana razı oldular. Bu oyun şampiyonluk oyunu değil. Coşku yok. Mücadele yetersiz. Fizik gücü zayıf.

        14

        BÜLENT TİMURLENK: Üzerlerindeki formayı ve armayı unutun... Çünkü sayacağım isimlerin G.Saray forması giydiklerine dair bir sorumlulukları ya da adanmışlıkları yok...

        15

        Süper Lig'de bir takımın sağ beki Şener, sol beki Ömer, orta sahasında Etebo ve Emre Akbaba, bir kanadında da Oğulcan var ise o takımın maç kazanabilmesi zordur. İyi futbol beklemek ise Polyannacılık.

        16

        Hatay'da Galatasaray'ın fiziği de kimyası da bozuk demiştim. Hafta ortasını dinlenerek geçiren takımın istikrarlı olduğu tek şey kötü futbol. G.Saray'ın bu oyun, bu kafa, bu istikrarsız ve sürprizlerle dolu 11'leri ile sezonun kalan haftalarında alacağı galibiyetler sürpriz olur.

        17

        DENİZ ÇOBAN: 86’da Palabıyık’ın çaldığı penaltıya, “basit bir temas” diyenler olabilir. Bence Balkovec, rakibini itiyor ve Kerem hareketli olduğu için dengesini kaybederek düşürüyor.

        18

        Neticede sana göre, bana göre bir pozisyona VAR devreye girmemeliydi ve penaltı ile kırmızı kart iptal edilmemeliydi. 90+5’de bence Luyindama’nın Mevlüt’ün yüzüne gelen kolu, penaltıyı gerektiriyordu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ