Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu İsrail yok ediyor! Kahreden fotoğraflar! Bir baba ile 3 çocuk!
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Gazze Şeridi'ndeki Filistinli direniş grupları, İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah Mahallesi'nden çekilmesi için 10 Mayıs Pazartesi yerel saatle 18.00'e kadar süre tanımıştı.

        FİLİSTİNLİ GRUPLAR DİRENİŞE GEÇTİ

        AA'da yer alan habere göre İsrail polisinin Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah'tan çekilmemesi üzerine Filistinli direniş grupları İsrail'e çok sayıda roket fırlattı.

        İSRAİL OPERASYON BAŞLATTI

        Bunun üzerine İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik "Surların Muhafızı" adıyla askeri operasyon başlatıldığını duyurmuştu.

        BİR BABA VE 3 ÇOCUĞU ŞEHİT

        Dünyanın sessiz kaldığı katliamda İsrail, Gazze şeridini havadan ve karadan çok ağır biçimde vurmaya başladı. İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda bir baba ile 3 çocuğu şehit oldu.

        ENKAZDAN CANSIZ ÇIKARILDILAR

        Sivil savunma ekiplerinden alınan bilgiye göre, İsrail ordusu Gazze'nin kuzey kesimlerini yoğun şekilde bombaladı. İsrail bombardımanında yıkılan Beyt Lahiya bölgesindeki bir evin enkazından Filistinli bir baba ile 3 çocuğunun canız bedeni çıkarıldı.

        BİNALARIN ALTINDA CANLI ARANIYOR

        Sivil savunma ekipleri, Gazze'nin farklı bölgelerinde hava bombardımanlarında yıkılan evlerin enkazında arama-kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

        ŞEHİT SAYISI 137'YE YÜKSELDİ

        İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 10 Mayıs'tan bu yana 37'si çocuk, 22'si kadın olmak üzere 137 Filistinli şehit oldu, yaralı sayısı 950'ye ulaştı. Can kaybının artabileceği belirtildi.

        İSRAİL ORDUSUNDAN DEHŞETİN GÖRÜNTÜSÜ

        DHA'da yer alan habere göre de İsrail ordusu IDF, gece boyu bölgede çeşitli noktalara düzenlediği hava saldırısına ait görüntüleri yayınladı.

        Saldırı görüntüleri insanın kanını dondurdu.

        SİVİL YERLEŞİM YERLERİ HEDEFTE!

        Görüntülerde, İsrail ordusunun savaş jetlerine füze yerleştirmesi yanı sıra, Gazze´deki sivillere yönelik yerleşim yerlerinin hedef alındığı anlar yer aldı.

        KARA, HAVA VE DENİZDEN DE VURDU

        İsrail savaş uçakları son saldırıda, Gazze kentinin Zeytun Mahallesi'nde bulunan bir demir atölyesi ile birkaç noktayı yoğun bombardımana tuttu.

        İsrail ordusu abluka altındaki Gazze Şeridi'nin kuzey kesimine gecenin ilk saatlerinde kara, hava ve denizden eş zamanlı olarak yoğun şekilde saldırı düzenlemişti.

        BATI ŞERİA'DA ÖLÜ SAYISI 11'E YÜKSELDİ

        İsrail askerlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin işgal altındaki Batı Şeria'da Gazze Şeridi'ne destek için düzenlenen gösterilere saldırısında 1 Filistinlinin daha hayatını kaybetmesiyle şehit sayısı 11’e yükseldi.

        GAZZE'DE 6'SI ÇOCUK, 2'Sİ KADIN 8 FİLİSTİNLİ DAHA ŞEHİT OLDU

        İsrail uçaklarının, Gazze'nin batısında bir eve düzenlediği saldırıda, 8 Filistinli daha şehit oldu.

        Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Şati Mülteci Kampı'ndaki bir eve düzenlenen saldırıda 6'sı çocuk, 2'si kadın 8 Filistinli daha şehit düştü. Saldırıda Yasemin Hassan (31) isimli kadın ile Ebu Hatab ailesinden Yamin (5), Bilal (10) ve Yusuf (11), El-Hadidi ailesinden Muha (36), Abdurrahman (8), Suheyb (14) ve Yahya (11) şehit oldu.

        Enkaz altındakileri arama ve kurtarma çalışmalarının devam ediyor.

        Gazze'deki Sağlık Bakanı Yardımcısı Yusuf Ebu Riş basına yaptığı açıklamada, saldırının gerçekleştiği evden şu ana kadar sağ kurtarılan tek kişinin 2 aylık bebek olduğunu söyledi.

        Ebu Riş, Şati Mülteci Kampı'ndaki saldırıyı "katliam" olarak nitelendirmenin bile yetersiz kalacağını dile getirdi.

        Öte yandan Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Şati Mülteci Kampı'ndaki bir eve düzenlenen saldırıya karşılık olarak ve işgal altındaki Batı Şeria'da şehit olan Filistinlilerin intikamının alınması için Aşdod, Beersheba'nın roketlerle vurulduğunu duyurdu.

        GAZZE'NİN KUZEYİNDE 3 FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU

        İsrail'in işgal altındaki Gazze'nin kuzeyine düzenlediği saldırılarda 2'si kardeş 3 kişi daha şehit oldu. İsrail uçakları, Kuzey Gazze kentindeki Eğitim Bakanlığı çevresi ile Tel Kuleybu'ya yaklaşık 30 hava saldırısı düzenledi.

        Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, saldırıda El-Mensi ailesinden 2 kardeş ve Sabah ailesinden 1 kişi olmak üzere 3 Filistinli daha şehit oldu.

        Gazze'deki Vakıflar ve Din İşleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, saldırıda Kuleybu Camisi'nin tamamen yıkıldığını belirtti.

        İsrail uçaklarının gece geç saatlerde Gazze'nin kuzeyindeki Tel Kuleybu bölgesine düzenlediği saldırılarda da 2'si kardeş 3 Filistinli şehit olmuştu. Böylelikle, İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 10 Mayıs'tan bu yana 37'si çocuk, 22'si kadın 137 Filistinli şehit oldu, 950 Filistinli yaralandı.

         İsrail'den Gazze'ye operasyon
        İsrail'den Gazze'ye operasyon Haberi Görüntüle
         Vahşeti yayınladılar!
        Vahşeti yayınladılar! Haberi Görüntüle
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ