Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu SON DAKİKA! İsrail ordusundan Gazze harekatı! Havadan ve denizden bomba!
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne kara operasyonu başlattığını ve İsrail askerlerinin Gazze’ye girdiğini duyurdu.

        İsrail'in Gazze Şeridi'ne kara ve hava harekatı başlattığının ilan edilmesinin ardından açıklama yapan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, şu ifadeleri kullandı:

        "Hamas'a ağır bir şekilde ödeteceğimizi söylemiştim. Bunu yapıyoruz ve ağır bir şekilde ödetmeye de devam edeceğiz. Son söz henüz söylenmedi, harekat gerektiği sürece devam edecek. Polisimize, sınır polisimize ve diğer güvenlik güçlerimize İsrail'in şehirlerinde kanun ve nizamı sağlamaları için desteğimiz tamdır. Anarşiye müsamaha göstermeyeceğiz."

         İsrail yok ediyor! Kahreden fotoğraflar! Bir baba ile 3 çocuk!
        İsrail yok ediyor! Kahreden fotoğraflar! Bir baba ile 3 çocuk! Haberi Görüntüle

        İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, hava savunma birliklerini ziyareti sırasında yaptığı açıklamada Gazze Şeridi'ne yönelik operasyonun "bir süre" daha süreceğini söyleyerek, "Ancak hem savunmada hem de ataklarda büyük bir kararlılıkla, İsrail devletinde huzuru yeniden sağlama hedefimize ulaşacağız" demişti.

        İSRAİL ORDU SÖZCÜLÜĞÜ: KARA HAREKATINI TEYİT EDEMEYİZ

        İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne 4 kilometre mesafedeki yerleşimlerde bulunanlara bir sonraki duyuruya kadar sığınaklarda kalma talimatı verildiğini açıkladı.

        İsrail Ordu Sözcüsü Jonathan Conricust, İsrail askerlerinin Gazze Şeridi'ne girmeye başladığını vurgulayarak, operasyonla ilgili şu aşamada daha fazla detay veremeyeceğini kaydetti.

        Öte yandan İsrail ordu sözcülüğü, “Gazze’ye girildiği" şeklindeki açıklamasını yinelemekten kaçınarak, "askerlerin girip girmediğini teyit edemeyiz" dedi.

        İSRAİL ORDUSU “GAZZE’YE GİRİLDİ” AÇIKLAMASINDAN GERİ ADIM ATTI

        İsrail ordu sözcülüğü, “Gazze’ye girildiği" şeklindeki açıklamasından geri adım attı. Sözcülük, yalnızca "saldırının sürdüğünü" belirtmekle yetindi.

        İsrail Ordusu Yabancı Basın Sözcüsü Jonathan Conricust, yaptığı açıklamada, İsrail askerlerinin saldırı başlattığı Gazze Şeridi'ne "girdiğini" de ifade etmişti.

        AA'ya konuşan bir diğer İsrail Ordusu Sözcüsü Avichay Adraee ise askerlerin Gazze Şeridi'ne girip girmediğini teyit edemeyeceğini belirterek, "Sadece Gazze Şeridi’ne havadan ve karadan bir saldırı başlatıldığını söyleyebilirim." dedi. Adraee, daha önce Conricust'un yaptığı açıklamalar ile ilgili "tercüme hatası" olduğunu ileri sürdü.

        Adraee, "Jonathan’ın (Conricust) dediklerini ne yalanlıyorum ne teyit ediyorum ne de buna ilişkin bir yorum yapıyorum." ifadelerini kullandı.

        İSRAİL BASININDAN ORDUYA ELEŞTİRİ

        Times of İsrail gazetesinde çıkan bir haberde, ordunun yabancı basını yanlış bilgilendirdiği belirtildi. Haberde Conricust'a "İsrail askerleri Gazze'ye girdi mi?" sorusu yöneltildiğinde buna "Evet" diye cevap verdiği kaydedildi.

        Conricust, İsrail ordusundan yapılan "Gazze'ye havadan ve karadan saldırıyoruz" şeklindeki yazılı açıklamasının ardından sorular üzerine AA, Washington Post ve İsrail'in I24 kanalı dahil bazı yabancı basın kuruluşlarına, "İsrail askerleri Gazze'ye girdi" demişti.

        EL KASSAM TUGAYLARI'NDAN AÇIKLAMA

        Hamas'ın askeri kanadı İzzettin El Kassam Tugayları, İsrail'in saldırısı başladıktan sonra açıklama yaparak Gazze Şeridi yakınındaki Aşkelon, Aşdod, Beerşeba ve Siderot yerleşimlerine 50 roketle saldırı düzenlediğini bildirdi.

        İsrail tarafından verilen bilgilere göre, Hamas, pazartesi akşamından bu yana İsrail topraklarına bin 600'den fazla roket saldırısı düzenledi.

        GAZZE ŞERİDİ KARA, HAVA VE DENİZDEN YOĞUN ŞEKİLDE BOMBALANDI

        İsrail ordusu abluka altındaki Gazze Şeridi'nin kuzey kesimine kara, hava ve denizden yoğun şekilde saldırı düzenledi.

        Gazze'nin kuzey kesiminin doğu ve batı bölgelerinde bulunan farklı hedefler İsrail güçlerince top atışlarının yanı sıra hava ve denizden de eş zamanlı olarak yoğun biçimde bombalandı.

        Saldırılar nedeniyle kentin kuzeyinde elektrik kesintileri yaşanırken, İsrail ordusunun bombaladığı bölgelerden alevlerin yükseldiği görüldü.

        Söz konusu bölgelere ambulans ve sivil savunma ekipleri sevk edildi.

        İSRAİL SALDIRILARINDA 6 FİLİSTİNLİ DAHA ŞEHİT OLDU

        İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 6 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle şehit sayısı 109'e yükseldi.

        İsrail ordusu Ramazan Bayramı'nda da Gazze Şeridi'ni vurmaya devam ediyor.

        Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, 6 Filistinlinin daha şehit olduğu belirtildi.

        İsrail'in saldırılarında 10 Mayıs'tan bu yana 28'i çocuk, 15' kadın olmak üzere şehit sayısının 109'a, yaralı sayısının da 621'e yükseldiği kaydedildi.

        İSRAİL'DEN VATANDAŞLARINA "GAZZE SINIRINDAN UZAK DURMALARI" ÇAĞRISI

        İsrail, Gazze Şeridi'ne kara operasyonu başlattığını duyurmasının ardından tüm vatandaşlarına "Gazze sınırından uzak durmaları" çağrısında bulundu.

        İsrail ordusu, Filistinli direniş gruplarına karşı başlatılan operasyona ilişkin bir açıklama yayımladı.

        Açıklamada, Gazze'den İsrail'in sınır bölgelerine roket saldırılarının artabileceği endişesiyle vatandaşlara sığınaklara girmeleri talimatı verildiği aktarıldı.

        Gazze sınırına 4 kilometre mesafede bulunan bölgelerde yaşayan tüm İsraillilerden sığınaklara girmeleri ve ikinci bir duyuruya kadar burada kalmaları istendi.

        KASSAM TUGAYLARI İSRAİL'E 100 FÜZEYLE SALDIRI DÜZENLEDİ

        Öte yandan İsrail'in Gazze Şeridi'ne hava ve kara operasyonu düzenleyeceğini açıklamasının ardından Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in farklı bölgelerine 100 roket gönderdiğini duyurdu.

        Bunun İsrail'in sivilleri hedef alması ve altyapı tesislerini bombalamasına verilen bir yanıt olduğunu kaydeden Kassam Tugayları, İsrail'in güneyindeki bir askeri üssün yanı sıra Aşkelon, Aşdod, Beersheba ve Sderot'a 100 roketle saldırı düzenlediklerini açıkladı.

        İSRAİL BASINI: ROKETLER BİNALARA İSABET ETTİ

        İsrail Kamu Yayın Kuruluşunda (KAN) yer alan habere göre, Gazze'den Aşkelon ve Aşdod'a atılan roketler bazı binalara isabet etti.

        Aşkelon'da ise büyük alanlarda elektrik kesintisi yaşandı.

        BABA İLE 3 ÇOCUĞU ŞEHİT OLDU

        İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda bir baba ile 3 çocuğu şehit oldu.

        Sivil savunma ekiplerinden alınan bilgiye göre, İsrail ordusu Gazze'nin kuzey kesimlerini yoğun şekilde bombaladı.

        İsrail bombardımanında yıkılan Beyt Lahiya bölgesindeki bir evin enkazından Filistinli bir baba ile 3 çocuğunun canız bedeni çıkarıldı.

        Sivil savunma ekipleri, Gazze'nin farklı bölgelerinde hava bombardımanlarında yıkılan evlerin enkazında arama-kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

        2 SAATLİK ARANIN ARDINDAN İSRAİL GAZZE'Yİ YENİDEN BOMBALADI

        İsrail savaş uçakları abluka altındaki Gazze Şeridi'ni 2 saatlik bir sükunetin ardından, yeniden bombaladı.

        Gecenin ilk saatlerinde Gazze Şeridi'nin kuzey kesimini yoğun şeklide bombalayan İsrail savaş uçakları, 2 saatlik sükunetin ardından çeşitli bölgeleri bombalamaya devam ediyor.

        Son saldırıda savaş uçakları, Gazze kentinin Zeytun Mahallesi'nde bulunan bir demir atölyesi ile birkaç noktayı hedef aldı.

        Saldırılara ilişkin Gazze'deki Sağlık Bakanlığından henüz açıklama yapılmadı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ