Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Günde 2 fincan kahve içerseniz ne olur? İşte vücudunuzda olanlar...
        1

        İşte günde 2 fincan kahve içtiğinizde vücudunuzda olanlar

        2

        Böbrekleriniz için iyidir

        Sabahları sizi uyandırmanın yanı sıra kahve, böbrekle ilgili çeşitli durumları önlemenize yardımcı olabilir. Çalışmalar, günde 2-3 fincan kahve içmenin, böbrekler aniden işlevlerinin tamamını veya bir kısmını kaybettiğinde akut böbrek hasarı riskini azaltmaya yardımcı olabileceğini göstermiştir. Araştırmacılar, kahvedeki bazı biyoaktif bileşiklerin böbreklerdeki oksijen kullanımını iyileştirerek böbreklerin daha verimli çalışmasına yardımcı olduğunu söylüyor.

        3

        Kalbinize fayda sağlayabilir

        Kahve kalp atış hızınızı hızlandırabilse de, ölçülü olarak içmek aslında felç geçirme riskinizi azaltabilir. Her gün 1-2 fincan sade kahve tüketmek kalp ve damar sağlığınız için faydalıdır ve kalp yetmezliği riskini azaltır. Ancak kahve fincanınızın kafeinli olduğundan emin olun. Aslında, kafeinsiz kahveyi tercih etmek bazı hoş olmayan sağlık sonuçlarına yol açabilir.

        4

        Cildinizin parlamasını sağlayabilir

        Bir cilt bakımı rutini uygulamak ve doğru ürünleri kullanmak kusursuz bir cilt elde etmenize yardımcı olabilir ve kahve içmek cildinizin size teşekkür edeceği bir alışkanlık olabilir. Bunun nedeni kahvenin antioksidanlar ve diğer anti-enflamatuar bileşikler bakımından yüksek olmasıdır, bu nedenle cildinizi zararlı serbest radikallerden koruyabilir ve cildinizi daha uzun süre genç ve parlak tutmanıza yardımcı olabilir.

        5

        Ömrü uzatmada yardımcı olabilir

        Çok fazla kahve içmenin oldukça tehlikeli yan etkileri olabilirken, doğru miktarda kahve içmenin tam tersi olabilir. Bunun nedeni, günde 2 ila 3 fincan kahve içmenin kalbinizi sağlıklı tutabilmesidir, yani aslında daha uzun yaşamanıza yardımcı olabilir.

        Haberi Hazırlayan: Hacer Tonay

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ