Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Zonguldak-Karabük arasında tren devrildi

        Zonguldak-Karabük arasında kömür taşıyan trenin Yenice ilçesinde devrilmesi sonucu iki makinist yaralandı.

        Makinistler İsmail Belen ve Aslan Kavuk yönetiminde,Zonguldak'tan Karabük'te kurulu bulunan KARDEMİR'e kömür taşıyan yük treni, Kayadibi mevkisinde henüz belirlenemeyen nedenle HES kanalına devrildi.

        Kazada makinistler Belen ve Kavuk yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Servis ekiplerince Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

        TCDD'DEN AÇIKLAMA

        Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü (TCDD), Zonguldak-Karabük seferini yapmakta olan 24231 sefer sayılı yük treninin, Kayadibi mevkisinde su taşkınından dolayı raydan çıkarak devrilmesiyle ilgili açıklama yaptı.

        TCDD'den yapılan yazılı açıklamada, olayın 30 Aralık saat 21.20 civarında meydana geldiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi: "Zonguldak-Karabük seferini yapmakta olan 24231 sefer sayılı yük treni Kayadibi mevkisinde, bölgede bulunan Akes hidroelektrik santralinde meydana gelen su taşkınından dolayı suyun demiryolu hattını bozması sonucu raydan çıkarak yan yatmıştır. Yan devrilen trenin makinistleri İsmail Dolan ve Arslan Koçak, hafif yaralanmış ve derhal Yenice Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştır. İlk müdahaleleri gerçekleştirilen makinistlerimizden Arslan Koçak, taburcu edilmiştir. İsmail Dolan'ın ise tedavisi tamamlanmış, müşahede altında tutulmaktadır. Makinistimizin sağlık durumunun iyi olduğu bildirilmiştir.'' Olay nedeniyle kesintiye uğrayan demiryolu trafiğini yeniden başlatmak için çalışmaların sürdürüldüğü de kaydedildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ