Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Balıkesir'de kaza yapan doktor Mehmet Çalışkan'ı vatandaşlar kurtardı
        1

        Kaza sırasında, otomobilde sıkışan ve dili nefes borusunu tıkayan Çalışkan'ı çevredekiler ilk müdahaleyi yaparak ölümden kurtardı.

        2

        Balıkesir İl Sağlık Eski Müdürü Mehmet Çalışkan (63) bugün saat 16.00'da sıralarında, 10 V 6030 plakalı BMW marka otomobiliyle Anafartalar Caddesi'nde geldiğinde, iddiaya göre, direksiyon başında bir anda fenalaşıp, hakimiyeti kaybetti. Kontrolden çıkan otomobil, önce iki ağaca, ardından kaldırımdaki trafoya ve elektrik direğine çarptı.

        3

        Trafoda çarpmaya bağlı, büyük bir gürültüyle patlama meydana geldi. Bölgede elektrikler kesildi.

        4

        Yardıma koşan çevredekiler, hava yastığının açılmasıyla otomobilinde sıkışan baygın haldeki Çalışkan'ı güçlükle araçtan çıkardı.

        5

        Çenesi kilitlenen ve dili nefes borusunu tıkayan Çalışkan'a ilk müdahaleyi yapan çevredekiler, bir esnafın getirdiği kaşıkla müdahale de bulunup ağzını açtı. Nefes borusunu tıkayan dili öne çekilen Çalışkan, ölümden kurtarıldı.

        6

        Çalışkan, bu sırada gelen ambulansla Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan Çalışkan'ın sağlık durumunun iyiye gittiği belirtildi.

        7

        Tansiyon ve şeker hastası olduğu öğrenilen Çalışkan'ın kaza anını hatırlamadığı öğrenildi.

        8

        Görgü tanıkları, otomobilin hızla kaldırıma çıktıktan sonra trafoya çarparak durabildiğini belirtirken, kaldırımda o an hiç kimsenin olmamasının büyük bir faciayı önlediğini söyledi. DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ