Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Üsküdar'da "Asr-ı Saadet Köyü" kuruldu
        1

        Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nin bahçesine kurulan etkinlik alanının açılışı, dünya Kuran-ı Kerim okuma birincisi Yeni Cami İmamı Ferruh Muştuer'in tilavetiyle başladı.

        2

        Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, programda, Hz. Muhammed'in örnek hayatını yaşatmaya çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti:

        3

        "Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle oluşturulan Asr-ı Saadet Köyü ile Efendimize 'İyi ki doğdun' dediğimiz şu günlerde Kabe toprağı şehrimizde o duyguları yaşayalım, zihnimizde, gönlümüzde canlandıralım istedik.

        4

        "7'sinden 70'ine kutsal topraklara gidemeyen kardeşlerimizin en azından bu şekilde o duyguları yaşamalarını arzu ettik."

        5

        Üsküdar'da üniversite eğitimine devam eden Malili hafız Ebubekir Diaby'in de Kuran-ı Kerim okuduğu programda, genç Enderun öğrencilerinden oluşan 55 kişilik çocuk korosu da Hz. Muhammed'i ve Müslümanları anlatan ilahiler seslendirdi.

        6

        Hz. Muhammed'in evinin maketinin de yer aldığı etkinlik alanında, Hira Dağı, Hira Mağarası, Sevr Mağarası, Muallak Taşı, Kabe, fil heykeli ve zemzem kuyusunun maketleri sergileniyor.

        7

        Hac ve Umre'ye gidemeyenlerin oradaki atmosferi yaşaması için kurulan etkinlik alanında, maketlerin başında bekleyen çocuklar Hz. Muhammed ile Mekke ve Medine hakkında isteyen vatandaşlara İslami konuda bildiklerini anlatıyor.

        8

        Bir hafta açık kalacak etkinlik alanında, ziyaretçiler Hz. Muhammed'in yaşadığı döneme tarihsel yolculuk yapabilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ