Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Mehmet Ali Şahin, Mustafa Akıncı için, 'Rum kesimiyle birliktelik mi düşünülüyor'dedi

        Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin,Şahin, Safranbolu ilçesinde bir restoranda düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin konularda açıklamalar yaptı. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Şahin,

        11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le ilgili yeni parti iddiaları üzerine şöyle konuştu:

        Ak Parti'nin kuruluşunda görev üstlenmiş olan sayın Abdullah Gül ve 3 dönem kuralı sebebiyle bu seçimlerde aday olamamış arkadaşlarımızın büyük bir çoğunluğu partinin kuruluşunda yer almışlardır.

        'ABDULLAH BEY BİZLER İÇİN DUA EDİYOR'

        Akt Parti'nin asli unsuları olduklarını söyleyen Şahin,şöyle devam etti:

        Abdullah beye bu soruldu ve kendisi kesin bir dille böyle bir şeyin düşünülemeyeceğini, bu partiyi kuran kişilerin başında yer aldığını söyledi. Abdullah Gül parti bünyesinde çok önemli sorumlulukları üstlenmiş, ülkede yapılabilecek her türlü görevi başarıyla yerine getirmiştir. Kendisi şu anda aktif siyasetin içerisinde değildir. Ancak arkadaşları ve kardeşleri olarak gördüğü bizlere, başarılı olmamız için dua etmektedir. Bu kendi beyanlarıdır.

        YAVRU VATAN TARTIŞMASI

        KKTC'nin yeni Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın açıklamalarıyla fitili ateşlenen 'yavru vatan' tartışmalarına yönelik görüşü sorulan Şahin, "Türkiye Cumhuriyeti devleti dışında KKTC'yi tanıyan başka bir ülke yok.Akıncı sözleriyle, 'Yavru vatan olmaktan sıkıldık, artık başka ülkelerinin de tanıdığı, kendi ayakları üzerinde duran bir müstakil devlet olacağız, yavru değil büyümüş bir devlet olacağız' niyetini kastediyorsa buna saygı duyarım" dedi.

        Şahin ardından şöyle devam etti:

        Cumhurbaşkanı'nın bu sözü söylemesinin altında başka nedenlerde mi yatıyor? Acaba Güney Kıbrıs Rum Kesimi'yle gelecekte bir birlikteliği düşünerek mi böyle bir cümleyi kullanmıştır, doğrusu kafamda böyle bir soru belirdi. Çünkü seçim kampanyası boyunca bu anlama gelen bir takım açıklamalarda bulundu. Yani AB üyesi Güney Kıbrıs Rum Cumhuriyeti'nin içerisinde yer almayı amaçlayan ve böylece orada bizim vatan olarak gördüğümüz toprakları bu birliğin içerisinde eritmeyi hedefleyen bir düşünce yapısının mı ürünüdür? Önümüzdeki günlerde sayın Akıncı ilk ziyaretini Ankara'ya gerçekleştirecektir. Benim ve çok sayıda vatandaşımızın hafızasında beliren bu sorulara sağlıklı bir cevap vermesini kendisinden bekliyoruz.

        'HDP BARAJIN ALTINDA GÖZÜKÜYOR'

        Her hafta kamuoyu yoklaması yaptırdıklarını, yine tek başına iktidar olacaklarını anlatan Mehmet Ali Şahin, "AK Parti tek başına nasıl iktidarını kaybeder ve koalisyon ihtimali doğar" diye söylentiler yayıldığını belirtti.

        HDP'nin barajı aştığı takdirde 55-56 milletvekili çıkaracağı tahmin edildiğine işaret eden Şahin, şunları söyledi:

        Zaten 40'a yakın milletvekilleri oluyor. Bunun üzerine 15-20 eklenir. Bu 15-20'nin bir bölümü büyük bir ihtimalle CHP'den gider. Belki bir kısmı da, diyelim ki 10'u bizden gitsin. Böyle bir sonuç AK Parti'yi iktidardan uzaklaştırabilir mi? 'HDP 55 milletvekili çıkarır, bunun hepsi de AK Parti'den gider, AK Parti 276'nın altına düşer' diye söyleniyor. İşte hesap edin. Zaten bunların 40'a yakın milletvekili var. Üstüne çıkarsa çıkarsa 15-20 en kabadayı, eğer barajı aşabilirse. O nedenle bu muhakeme şekli böyle bir sonucu doğurmuyor. HDP şu anda elimize gelen anketlere göre baraj sınırının altında gözüküyor. Seçim gününe kadar ne olur bilemeyiz.

        1915 OLAYLARINA İLİŞKİN ERMENİ İDDİALARI

        1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddiaları sorulması üzerine Şahin, sözlerini şöyle tamamladı:

        Tarafsız bir şekilde tarihi kaynaklara inilerek incelenmeli. Bu incelemeyi yapacak olanlar tarihçilerdir. Biz arşivlerimizi açtık. Cumhurbaşkanımız 'askeri arşivlerimizi de açmaya hazırız' dedi. Erivan'da arşivleri varsa açsın, başka ülkelerde bu olaylarla ilgili kaynaklar varsa onlarda ortaya koysun ve tarihçiler bunları incelesin. Bunlar yapılmadan Türkiye'ye yönelik düşmanca bir takım tavırlar karşısında eğilecek bükülecek değiliz. Biz ecdadımızla da geçmişimizle de gurur duyuyoruz.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ