Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Antalya'daki bombalı saldırılarla ilgili davada karar verildi

        Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, "Devletin birliği ve bütünlüğünü bozma, kaygı veya panik yaratabilecek patlayıcı madde kullanmak, terör örgütü üyeliği" suçlarından tutuklu yargılanan Şemsettin Erdem (42) ve Şervan Yılmaz (25) ile sanık avukatları katıldı.

        Duruşmada, Kürtçe tercüman eşliğinde savunmalarını yapan sanıklardan Erdem, hiçbir bombalı eyleme katılmadığını belirtti. Diğer sanığı da tanımadığını öne süren Erdem, beraatını istedi.

        Sanık Yılmaz da bombalı saldırılarla ilgisi bulunmadığını ifade etti. Üniversitede birinci sınıfı bitirdikten sonra Antalya'da çalıştığını belirten Yılmaz, "Bombalı saldırılarla ilgili bir arkadaşımın evinde gözaltına alındım. Evde bulunan bomba yapımında kullanıldığı iddia edilen malzemelerle de ilgim yok. Beraatımı talep ediyorum" dedi.

        Yılmaz'ı Konyaaltı'ndaki, Erdem'i de Kemer ilçesindeki bombalı saldırıyı gerçekleştirdiği gerekçesiyle önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapse mahkum eden mahkeme heyeti, daha sonra sanıkların duruşmalardaki saygılı tutumlarından dolayı cezaları ömür boyu hapse indirdi.

        Mahkeme, ayrıca Erdem'e, Kemer'deki bombadan dolayı yaralananlar için 130 yıl, Yılmaz'a da eylemde kullandığı bombayı imal etmek ya da taşımak suçundan da 1 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

        Antalya il merkezindeki Konyaaltı 2 numaralı plaj ve Kemer ilçe plajında 2011 yılında meydana gelen iki ayrı bombalı saldırıda 7 kişi yaralanmıştı. Olaylarla ilgili tutuklanan iki zanlıdan Şemsettin Erdem'in Muğla'nın Bodrum ilçesinde kaldığı otelde yapılan aramada 2 kilo 140 gram ağırlığında A4 patlayıcı, cep telefonu düzeneği ve bomba kapsülleri ele geçirilmişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ