Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Gaziantep'te PKK operasyonunda 5 tutuklama

        Yusuf KILIÇ / GAZİANTEP

        Operasyonlarda gözaltına alınan 5 kişi çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Firar eden 2 kişinin ise yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

        PKK/KCK terör örgütü tarafından 18-25 Mayıs tarihlerinin sözde "Şehitler Haftası" olarak ilan edilmesi ve 18 Mayıs 1977'de Gaziantep'te öldürülen örgüt mensubu Haki Karer'in ölüm yıldönümü olması nedeniyle terör örgütü üyeleri ve yandaşları tarafından 18 Mayıs 2015'te şehir merkezinin bir çok mahallesinde kanunsuz gösteri eylemleri yapıldı.

        Eylemlerin ardından harekete geçen polis, eyleme katılarak PKK/KCK terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulunan, terör örgütü ve elebaşı lehine sloganlar atarak örgüt propagandası yapan, internet üzerinden terör örgütünü övücü, özendirici ve propaganda içerikli paylaşımlarda bulunan örgüt mensuplarına yönelik 7 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve diğer birimlerde görevli 168 güvenlik görevlisinin katıldığı operasyonlarda 5 kişi gözaltına alındı. 2 kişi ise firar etti. Gözaltına alınan 5 kişi sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilirken, firar eden iki kişinin yakalanması için ise çalışmalar sürüyor.

        Operasyonlarda 1 adet ruhsatsız Baretta marka 7.65 mm tabanca, 1 adet kurusıkı tabanca, 3 adet tabanca şarjörü, 59 adet tabanca fişeği, 1 adet terör örgütünü simgeleyen sözde bayrak, 16 adet örgütsel içerikli kitap, dergi, gazete ve takvim, 10 adet cep telefonu ve simkart, 5 adet flash bellek, hafıza kartı, bilgisayar, hard disk, DVD vb. dijital veri depolayıcıları, 1 adet teröristbaşı Abdullah Öcalan posteri, 1 adet eylemler sırasında kullanılan sapan ele geçirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ