Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP Parti Meclisi toplantısında yumruklu kavga

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında dün toplanan Parti Meclisi'nde, gergin anlar yaşandı. PM üyesi Durdu Özbolat ile Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik arasında yumruklaşmaya varan kavga çıktı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise şahit olduğu kavgaya sert tepki göstererek toplantıyı terk etmek istediği öne sürüldü.

        Toplantıda, 1 Kasım’da yapılması öngörülen erken seçim nedeniyle, milletvekili listelerinin büyük bir bölümünün genel merkez tarafından belirlenmesi kararı alındı.

        Yönetmelik “Son seçimin yapıldığı tarihi izleyen 1 Ekim günü başlayacak yasama yılı tamamlanmadan seçimlerin yenilenmesine karar verilmesi halinde PM, yüzde 15’lik kotaya bağlı kalmaksızın aday belirleyebilir” şeklinde düzenlendi. YSK bu değişikliğe onay vermezse ön seçim için 8 Eylül’de sandık kurulacak. Kılıçdaroğlu PM’de ön seçimle gelen milletvekillerinin yeni aday listesinde yerlerini koruyacağı mesajını verdi. Kılıçdaroğlu’nun özellikle düşük oy farkıyla milletvekili çıkarılamayan iller başta olmak üzere “dengeleri” korumak için bazı değişiklikler yapacağı belirtiliyor.

        YUMRUKLU KAVGA

        Toplantıda Kahramanmaraş eski milletvekili PM üyesi Durdu Özbolat ile Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik arasında yumruklu bir kavga yaşandığı öğrenildi. Tartışmanın yurt dışı örgütlenmesi konusunda söz alan Özbolat’ın Özçelik’e yönelik eleştiride bulunmasından kaynaklandığı belirtildi. Özbolat’ın kendisine yanıt veren Özçelik’e yumruk attığı, araya giren diğer üyelerin kavgayı yatıştırdığı öğrenildi.

        KILIÇDAROĞLU TERK ETMEK İSTEDİ

        Kılıçdaroğlu’nun toplantıyı sinirli bir şekilde terk etmek istemesi kurmayları tarafından güçlükle engellendiği ileri sürüldü. Kılıçdaroğlu’nun tepkisini, “İlk defa böyle bir şeye şahit oluyorum. Her iki ismin yaptığı çocukluk. Artık neler olduğunu yarın gazetelerden okuruz” sözleriyle gösterdiği iddia edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ